20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

PANDEMİ DE ANTALYA BOTANİK TURİZMİNİNİN KAYBI YÜZDE 90 OLDU

Dünyada en fazla eko ve botanik turuna çıkan ülke vatandaşları birinci sırada İsviçre, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada İsveç, dördüncü sırada Norveç ve beşinci sırada İngiltere yer alıyordu.

Pandemi de Antalya botanik turizmininin kaybı yüzde 90 oldu

24 Ağustos 2021 Salı 10:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Pandemi Antalya'da eko ve botanik turlarını olumsuz etkiledi. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, '' Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün  yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) pandemi ilan etmesine bağlı seyahat yasağı nedeni ile Alman ve Avrupalı turist gelmeyince Antalya'da eko ve botanik turizmi konseptinde tatile gelen turist kaybı 2020'de yüzde 89 oldu.
botanik-turizmininin.jpgDünyada en fazla eko ve botanik turuna çıkan ülke vatandaşları birinci sırada İsviçre, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada İsveç, dördüncü sırada Norveç ve beşinci sırada İngiltere yer alıyordu. Antalya'nın biyolojik bitki çeşitliliği,zengin florası ve endemik bitki çeşitliliği; eko ve botanik turizmi tutkunlarını Antalya'ya çekiyordu.
Pandemi öncesi 2019'da 30 bin  eko ve botanik turizmi tutkunu Avrupalı turist tatil yaptı. Botanik turizmi tutkunları genelde butik otelleri tercih ediyor. Doğa ile başbaşa kalmayı tercih ediyor. Bu bağlamda Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Kemer, Kaş ve Manavgat ilçelerini tercih ediyorlar. '' dedi. 

botanik-turizmininin-001.jpg Turizmci Aziz Günyeli, pandemi sürecinde botanik ve ekoturizm konseptinde tatile gelen Avrupalı turistlerin yüzde 89'unu kaybettik; bu rakam 2020 yılı rakamı bu sezon bunun yüzde 87 oranında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 
botanik-turizmininin-002.jpg
botanik-turizmininin-004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA