19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

PANDEMİ ATV QUART TURLARINI YÜZDE 90 OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yaklaşık 50’yi aşkın sektörü besleyen turizmde Quart ATV ile yapılan safari turları en çok rağbet görenler arasında yer alıyor.

Pandemi ATV Quart turlarını yüzde 90 olumsuz etkiledi

30 Ekim 2020 Cuma 16:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA – Pandemi ile çöken turizmin eğlence bölümünü oluşturan özel safari turlarına çıkılan Quart ATV motor turlarını yüzde 90 oranında olumsuz etkilendi. Yaklaşık 50’yi aşkın sektörü besleyen turizmde Quart ATV ile yapılan safari turları en çok rağbet görenler arasında yer alıyor.
.Antalya'ya tatile gelen Alman, İskandinav ve Avrupalı turistler Manavgat Oymapınar’da Quart ATV ile safari turuna çıkıyor. Doğa sporu tutkunu Alman ve Avrupalı turistler Quart ATV'lere binerek tozlu ve çamurlu yollardan geçerek Bucakşeyler (Bucakşıhlar) köyünü, köy sınırları içinde bulunan Seleukeia Antik Kenti ile Oymapınar Barajı’na gidiyor.

pandemi-atv-quart-turlarini-.jpg

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü(Covıd 19)'nün Antalya'da Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı en fazla turizm sektörü ve turizm sektöründen beslenen 52 kalem iş kolunu etkilediğini söyledi. Quart ATV motor turlarının Avrupalı turist gelmemesine bağlı bir önceki yıla göre yüzde 90 oranında kayıp yaşandığını söyledi.

pandemi-atv-quart-turlarini--001.jpgATV Quart turlarına genelde Alman, İngiliz, Hollandalı , Avusturyalı turistlerin ilgi gösterdiğinin altını çizen Levent Akgün, ''Pandemi turizm sektörünün tüm kollarına çok büyük darbe vurdu. Covıd 19, bölgemizde 40 yıldır aktif bir şekilde tatil yapan Alman ve Avrupalı turistin yüzde 90'nını kaybetti. ATV quart turları bölgede bin 500 kişiye sezonda iş imkanı sağlıyordu. Fakat bu sene turlarda2020 yılı kayıp yıl oldu. Yıllık 15-18 bin Alman ve Avrupalı quart turlara çıkardı. Bu sene bunun yüzde 90'nı kayıp. Umutlarımız 2021'e bıraktık. '' şeklinde konuştu.
pandemi-atv-quart-turlarini--002.jpg
pandemi-atv-quart-turlarini--003.jpg

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA