20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

PANDEMİ ALMAN ÖĞRENCİLERİN KÜLTÜR TURUNU YOKETTİ

Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, Corona Virüsü tedbirleri ve kısıtlamaların Alman ve Belçikalı öğrenci turlarını sıfırladı.

Pandemi Alman öğrencilerin kültür turunu yoketti

16 Mayıs 2021 Pazar 16:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya - Pandemi döneminde Antalya'da Alman ve Belçikalı öğrencilerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında Avrupalı öğrenci kaybı yüzde 100 oldu.

Pandemi öncesi Antalya'da 17 tarihi ören yerinde ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde Alman ve Belçikalı öğrencilerin '' Pamfilyaya ve Likya'ya Tarihi Yolculuk Projesi tura çıktıklarını belirten Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak, dünyayı 14 aydır etkisi altına alan on binlerce kişinin hayatını kaybettiği yeni tip Corona  Virüsü  (Covid 19) Korunma tedbirleri ve kısıtlamaların Alman ve Belçikalı öğrenci turlarını sıfırlandığını söyledi.
Mehmet Elbudak,, '' 2005-2010 yılları arası Antalya bölgesinde  17 tarihi ören yerinde  Alman ve Belçikalı öğrencilerin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda altın dönemini yaşadı. Alman ve Belçikalı öğrenciler kültür turları ile Antalya'daki tarihi ören yerlerinde Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemini eserlerini yerinde görerek tarihe yolculuk ediyordu. Pandemi ile Alan ve Belçikalı öğrenci turları sıfırlandı. Ayrıca Türkiye'nin 2012 yılından itibaren Avrupa Birliği(AB)'nin kadim değerlerinden uzaklaşması nedeni ile Alman ve Belçikalı öğrencilerin kültür turları kademeli olarak azaldı. Belçikalı öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) ile Avrupa Birliği(AB)'nin kurulmasında rol model olan dünyanın ilk en demokratik meclisi kabul edilen Antalya'nın Kaş ilçesi Patara(Gelemiş) Mahallesi'nde bulunan 23 Likya Birliği'nin temsil ettiği Patara Meclisini ziyaret ediyordu. Pandemi öncesi yüzde 50 oranında azalan Alman ve Belçikalı öğrencilerinde azalma olmuştu;pandemi döneminde bu rakam yüzde 100 ulaştı. '' diye konuştu

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA