23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ÖZASLAN: TURİZMDE ATAK İSTİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özaslan, "Türkiye'nin yakalamış olduğu turizm grafiğini daha yukarılara taşımaktır" dedi.

Özaslan: Turizmde atak istiyoruz

10 Ocak 2008 Perşembe 13:00

Süleyman Gök- Zafer Baykal / Türkiye Turizm


UTRECHT -Türkiye, Utrecht kentinin Jaarbeurs salonlarında düzenlenen Turizm Fuarı'nın bu yıl da gözde ülkeleri arasında yer aldı. Türkiye'nin; tarihi, turistik ve kültürel değerleri etkili ve geniş bir şekilde tanıtıldı. Tanıtımlarda destinasyonlar ön plana çıkarılırken, termal, yayla, av ve golf başta olmak üzere turizm çeşitlerinin zenginliğine ilişkin bilgilendirmeye de ağırlık verildi.




Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özaslan, Utrecht kentindeki yıllık turizm etkinliğinin sektörün önemli fuarları arasında yer aldığına işaret ederek, bu yıl Türk turizmini tekrar atağa kaldırabilmek amacıyla çok ciddi çalışmalar içinde olduklarını belirtti. Özaslan,Türkiye'nin bu fuara oldukça zengin görsel malzemeyle katıldığına dikkat çekti ve aynı duyarlılık ve yoğunluluğu, bundan sonra yapılacak olan,Berlin ve Moskova fuarlarında da sürdüreceklerini söyledi. "Bu çalışmalarla elde etmek istediğimiz Türkiye'nin yakalamış olduğu turizm grafiğini daha yukarılara taşımaktır" diyen Özaslan, Hollanda'nın Türkiye'ye en çok turist gönderen ilk 10 ülke içinde yer aldığını anımsatarak, bu pazarı da güçlendirmek istediklerini anlattı. Özaslan, sözlerini,"Türkiye turizmde yakaladığı başarı grafiğini sürdürmek ve daha ileri noktalara taşıma azmindedir" diye bitirdi.

 



Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Murat Karakuş, Türkiye'nin 2008 yılında Hollanda pazarında belirgin bir artış beklediklerini belirtti. Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Murat Karakuş da yaptığı açıklamada, müşavirliğe ait olmak üzere toplam 1000 metrekarelik bir alanda, 42 dolayında kuruluş ile Türkiye'nin temsil edildiğini belirtti. Fuarda yer alan bin 400 dolayındaki kuruluş içinde en büyük ilk 10 katılımcı içinde olduklarını belirten Karakuş, geçen yıl, bir önceki yıla göre Hollanda'dan Türkiye'ye giden turist sayısında artış olduğunu olduğunu bu artışın 2008 yılında da katlanarak artması yönünde yoğun bir çalışma içinde olacaklarını anlattı. Kültür ve Tanıtma Müşaviri, Hollanda pazarında Türkiye konusunda 'all inclusive' ve buna bağlı olarak da 'ucuz ülke' imajının yerleşmiş olmasının, orta ve üst gelir gruplarının Türkiye'ye yönlendirilmesinde engel teşkil ettiğini vurguladı. Türkiye'nin buna rağmen uçakla gidilen Avrupa destinasyonlarında Hollanda'da halen en yüksek orana sahip olduğunu da ifade eden Murat Karakuş, tanıtım çalışmalarına daha da ağırlık verileceğini anlattı. Murat Karakuş, geçen yılı açılışı Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Turizm ve Kültür Eski Bakanı Atilla Koç tarafından yapılan 'İstanbul: Kent ve Sultan' sergisi ile yakında başlayacak "Turkey Now" adlı festivalin Türkiye'nin tanıtılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

 

Fuar'a katılarak bölgelerini tanıtan Mersin, Antalya, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Alanya gibi kentlerin temsilcileri, bu yıl bölgelerine daha çok turist çekmek için büyük atılımlar yaptıklarını belirtti.

 

Bu sene fuara Hollanda'da faaliyet gösteren turizm acentelerinin yanı sıra Türkiye'den de büyük bir katılımın olduğunu belirten Komfortours sahibi Osman Çelik ise, 2008 sezonundan son derece umutlu olduğunu söyledi. Çelik, önceki yıllarda yaşanan olumsuzluklara rağmen Hollanda'dan çok sayıda turistin Türkiye'ye gittiğini aktaran Çelik, "Bu sene eğer bir aksilik olmazsa ben bir rekor bekliyorum" diye konuştu. Çelik devam şunları anlattı: "Bu fuara dünyanın her tarafından firmalar katılıyor. Bizde burada karınca kararınca ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Günde on binin üstünde insanın ziyaret ettiği fuarda şu ana değin ülkemize gösterilen ilgi çok güzel. Getirdiğimiz reklam malzemeleri bitti gibi. Ben tabii Turizm Bakanı'nın da katılmış olmasını beklerdim.Ama yine de Büyükelçimiz Selahattin Alpar, Müsteşar vekili Mustafa Büyük ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özaslan Bey'in bu fuara katılımlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum." Osman Çelik buraya katılmalarının temel nedenin Hollandalılara ülkemizi tanıtmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini belitti. Her turizm sezonunda önemli miktarda Hollandalı turisti Türkiye'ye götürdüklerini kaydeden Çelik şöyle devam eti: "Biz havacılığın yanında turizm ile de ilgileniyoruz. Her geçen sene giden turist sayısı dahada çoğalıyor. Tabi bu yeterli değil inşallah bu sene bu sayıda dahada artacaktır. Fuar daha yeni açılmasına rağmen gösterilen ilgi çok yüksek buda gelecek sezonun çok verimli geçeceğinin ipuçlarını veriyor bize.Bence gelecek sezonda Hollanda'dan Türkiye'ye gidecek turist sayısı 1 milyonu 400 u geçeceğini umuyorum" dedi.

 

 

SON DAKİKA