20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

OTSAD: TÜRK ACENTELERİNİN AKİBETİ THOMAS COOK GİBİ OLACAK

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, Thomas Cook’un batışının Türk turizmi için alarm niteliği taşıdığını söyledi.

OTSAD: Türk acentelerinin akibeti Thomas Cook gibi olacak

23 Eylül 2019 Pazartesi 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri – OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk “Türkiye’deki seyahat acentelerinin akibeti de Thomas Cook gibi olacak” dedi.
Thomas Cook’un batışının Türk turizmi için alarm niteliği taşıdığını belirten OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, turizmciler için hükümetin bir an önce eylem planı yapması gerektiğini belirterek, acentelere düşük faizli kredi verilmesi gerektiğini belirterek “Peki şimdi TÜRSAB üyesi Seyahat Acentaları nın akibeti ne durumda? Otellere uygulanan % 8 lik kdv oranının seyahat acentaları içinde uygulanması ve SGK içinde indirim yapılması gerekiyor’ şeklinde konuştu,

otsad-baskani-huseyin-kirk.jpg

ARAPLAR KAÇIYOR
Otellerin online sitelere yönelmesi, uçak şirketlerinin seyahat acentelerini aradan çıkarmasının felaketin habercisi olduğunu söyleyen Hüseyin Kırk, “Araplar artık yatırım için Azerbaycan, Bosna, Ukrayna, Yunanistan, İspanya ve Gürcistan’ı tercih ediyor. Türkiye deki yatırımlarını tek tek satmaya başladılar” şeklinde konuştu.

CAN SUYU PROJELERI BEKLENIYOR
Ülkemizin milli işi olan turizm sektöründe en önemli değer taşı olan seyahat acentelerine can suyu diyeceğimiz hiç bir destek verilmedi. Bir ofiste 5 acenta bulunuyor. Artık seyahat acentelerine can suyu olacak projeleri hükümetten bekliyoruz. Yoksa, Türkiye ekonomisinin yüzde 45’lik açığını kapatan turizm sektöründeki acentelerin atkibetinin Thomas Cook gibi olacağını söyleyebiliriz.”

otsad-baskani-huseyin-kirk-001.jpg

ARAP TURİZMİ BİTİYOR
OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk, Ortadoğu ve körfez ülkelerinin en büyüğü olan Suudi Arabistanlı turistlerin bu yıl %60’lık kayıpla Türkiye’yi tercih ettiğini belirten Hüseyin Kırk şöyle devam etti:
“Birleşik Arap Emirliklerinde % 75 azalma oldu. Bunu takip eden Mısır ve Libya’dan da kayıp büyük oldu. Araplar ile 2010 yılında başlayan emlak konut ve yatırım fırsatları başta inşaat olmak üzere ekonomiye ciddi katkı sağlamıştı.”
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA