21 Ocak 2025
  • İstanbul8°C
  • Ankara3°C
  • Antalya12°C

OTELCİYE VERGİDE ‘TAKSİT’ DESTEĞİ

Alanya Belediye Başkan Murat Yücel turizm derneği yöneticilerine beklentilerinin karşılanması ve destek olmak için geleni yapacağız

Otelciye vergide ‘taksit’ desteği

02 Temmuz 2015 Perşembe 11:00

ALANYA- Turizmde çöküş sürüyor. Gelen turist sayısındaki düşüş yanında gelen turiste verilen düşük fiyatlarla yapılan satışlarla turizm tesisleri dönmemeye başladı. Türkiye’nin turizminde yaşanan kriz üzerine Alanya’da bulunant turizm derneklerinin başkanları Burhan Sili (Alanya), Servet Şakiroğlu (Kleopatra), Hızır Bozdoğan (Oba), Mehmet Aydıncı (Türkler), Ali Oytun Kan (Konaklı) ve Mehmet Dahaoğlu (Kestel), Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret ederek destek istediler.

Başkan Yücel "Turizmcilerle bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik. Yüksek sezondaki beklentilerinin karşılanması ve bu süreçte onlara destek olma noktasında elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Büfeler, ulaşım ve eğlence vergisi gibi konularda düzenlemeler ve iyileştirmeler yapacağız. Bu zorlu süreçte oranları yüksek olan, belediyeye ödedikleri vergilerde kamu yararına olacak şekilde taksitlendirme yoluna gideceğiz. Bu zor dönemde ellerinden tutacağız" dedi.

'ELİMDEN GELEN BİR ŞEY YOK'
Öte yandan otelciler, belediyeye ödemekte olduğu vergi kalemlerinin bedelinin yüksek olmasından da yakındı. Otelciler ödemek zorunda oldukları Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Asansör kontrolü (yıllık), Gıda kontrolü ve cezaları, Kültür Vergisi, Eğlence Vergisi, Çöp Vergisi, Tanıtıma katkı payı, İlan-reklam-tabela vergilerinden şikayet etti. Başkan Yücel'e çok fazla vergi yükü altında olduklarından bahseden otelciler, istenen vergileri iş olmadığından dolayı ödemekte zorlandıklarını söyleyerek destek istediler. Vergilerin devlet tarafından belirlendiğini ileten Başkan Yücel ise, elinden gelen bir şey olmadığını, Belediye Meclisi ile alınabilecek bir karar ile taksitlendirme yoluna gidebileceklerini vurguladı.

OTELCİNİN VERGİ KALEMLERİ
Otelciler, KDV, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Damga Vergisi, Çalışan personellerin Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ve tüm diğer vergileri, İş güvenliği eğitimleri için yapılan ödemeler, Çevre Eğitimi için yapılan sözleşme, havuz suyu analizleri, tehlikeli atıkların bertarafı için yapılan ödemeler, tehlikeli atıkların nakliyesi için yapılan ödemeler, atık yağ posası için yapılan ödemeler, müzik çalabilmek için 4 müzik meslek birliğine ödenen telif bedelleri, müzik için gürültü ölçümü yaptırma bedeli, TEDAŞ'a ödenen kayıp kaçak bedeli, trafosu olan işletmelerin elektrik mühendisine aylık ödemesi, alkollü içeceklerde normal artışların haricinde yılda 2 kez artan ÖTV, oda başına alınan festival vergisi ve oda başına alınan ilave ÇTV vergisi gibi çok sayıda vergi ödediklerini söylediler.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA

Yükleniyor...