20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ORMANLARIMIZIN VE TOROSLARIN GOĞAL GÜZELLİĞİNİ YÖRÜKLER KORUR

1. Yörük Yaşam Kültürü Buluşması’nda, “Ev sahibi olduğumuz topraklarda sonsuza kadar ev sahibi olmak istiyoruz. Bundan doğal da bir şey yok. Bunu korumak istiyorsak birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım.

Ormanlarımızın ve Torosların goğal güzelliğini Yörükler korur

26 Ocak 2023 Perşembe 12:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, düzenlendiği 1. Yörük Yaşam Kültürü Buluşması’nda, “Ev sahibi olduğumuz topraklarda sonsuza kadar ev sahibi olmak istiyoruz. Bundan doğal da bir şey yok. Bunu korumak istiyorsak birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Siyasetin bizi ayrıştırmasına izin vermemiz lazım. Antalya'da ormanlarımızın yangından korunması ile Toroslardaki doğal yaşam ve güzelliğin korunması ve turizme kazandırılmasının yegane yolu Yörük yaşamı ile kültüründen geçer.” dedi.

yoruk-yasam-kulturu-bulusmasi.jpg

Başkan Uysal, Antalya Yörük Türkmen Gençliği Derneği’nin, Varsak’ta düzenlendiği 1. Yörük Yaşam Kültürü Buluşması’na katıldı. Başkan Uysal, etkinlikte ağıla girip keçileri sevdi, Yörük çadırında bağdaş kurup dernek yönetimi ve ziyaretçilerle sohbet etti.
yoruk-yasam-kulturu-bulusmasi-001.jpg
Başkan Uysal, etkinlikte yaptığı konuşmada, keçilerin Torosların en verimli türlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bu dağların bereketi bitmez. Bu dağlar milyonlarca keçiye ev sahipliği yapabilir. Yeter ki insanoğlu bunu organize etsin. Yeter ki insanoğlu, sözüm meclisten dışarı, haylazlık yapmasın” diye konuştu. Keçilerin makineleri yediği gerekçesiyle bakılmadığını anlatan Başkan Uysal, “Bu sefer orman yangınlarından başımızı kaşıyamadık. Biz dağlarımızın ve keçilerimizin kıymetini bilelim. Yörük kültürümüzün de kıymetini bilelim” dedi.

yoruk-yasam-kulturu-bulusmasi-002.jpgYörük kültürünün aynı zamanda toplumun birliği ve beraberliği demek olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Biz millet olarak birlik olmazsak, güzelim toprakları kaybedebiliriz. O, bu, şu diye ayrıma tabi olursak, pasaportumuzu belli bir para ödeyene üstüne evde vererek veriyor olursak bu güzelim kara parçasını, ata yadigarının her zerresi için büyük bedeller ödenmiş bu toprakları kaybederiz endişesi taşıyoruz. Biz misafirden ekmek yiyoruz. Misafirle hiçbir derdimiz yok. Ama ev sahibi olduğumuz topraklarda sonsuza kadar ev sahibi olmak istiyoruz. Bundan doğal da bir şey yok. Bunu korumak istiyorsak, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dememek lazım. Siyasetin bizi ayrıştırmasına izin vermemiz lazım.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA