20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

‘OPERATİON FORTUNE’ FİLMİ ANTALYA KALEİÇİ'NE İLGİYİ ARTTIRDI

Expo alanı, Kaleiçi ile Cumhuriyet Meydanı'nda çekimleri yapılan, dünyada vizyona girecek 'Operation Fortune' filmi Kaleiçi turlarına ilgiyi artırdı.

‘Operation Fortune’ filmi Antalya Kaleiçi'ne ilgiyi arttırdı

13 Haziran 2022 Pazartesi 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MURATPAŞA/ANTALYA -
Dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie ve İngiliz aktör Jason Statham'ın bir araya geldiği 'Operation Fortune' filminin çekimlerine, 21 Ocak'ta başlandı. 1,8 milyar liraya inşa edilen ve dev film platosuna dönüştürülen Expo alanında başlayan çekimler, Kaleiçi ile Cumhuriyet Meydanı'nda çekimleri yapılan ve 16 Haziran'da dünyada vizyona girecek olan film tarihi Antalya Kaleiçi'nde kültür ve şehir turlarına ilgiyi artırdı.

operation-fortune-006.jpg

antalya-kaleici-004.jpgdalgiclar-antalya-kaleici-002.jpgHollywood yapımı "Operation Fortune" filminin ilk fragmanı yayınlandı. Yönetmenliğini yönetmen Guy Ritchie'nin üstlendiği filmin başrollerinde Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone ve Kaan Urgancıoğlu yer alıyor. Filmde çekimleri yapılan tarihi Antalya Kaleiçi'nde Anadolu Selçuklu dönemine ait başta Yivli Minare olmak üzere çok sayıda eser bulunuyor.Daracık sokaklar içinde bulunan Antalya mimarisine özgü konaklar, Roma,Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin yoğun bulunduğu Kaleiçi'nin tarihi dolusu yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal, tarihi Kaleiçi'nin tarihi kültürel dokusu ile turizm şehrinin en ayrıcalıklı yeri olduğunu söyledi. Antalya'ya tatile gelen bir Alman, bir Rus , bir Avrupalı ve İskandinav turistin ilk gideceği yerin Kaleiçi olduğunu belirten Ümit Uysal,'' Başta Hadrian Kapısı(Üç Kapılar) muhteşem mimarisi ile Roma döneminin en muhteşem mimarisi tarihi eser zenginliği ile turisteleri büyülendiği kendine özel bir yer Kaleiçi. Tarihi Kaleiçi'nde yaptığımız çalışmalarla tarihi dokuyu ve sivil mimari eserleri gün yüzüne çıkmasını sağladı.Turist Kaleiçi'nde başta Anadolu Selçuklu şaheseri Yivli Minare,Alaaddin Keykubat Caminin muhteşem mimarisine hayran kalıyorlar. '' dedi.

operation-fortune-001.jpgoperation-fortune-002.jpgKültür ve Antalya şehir turu Kokartlı Turist Rehberi Vedat Özçelik,' Operation Fortune filminin fragman larının yayınlanması Kaleiçi'nde Avrupalı turistlerin ilgisinin arttı. Bunda Operation Fortune filminin etki si yüksek. Kaleiçi''nin muhteşem bir Anadolu Selçuklu dokusu ve kokusu var. Buda Avrupalı turistleri büyülüyor.'' ifadesinde bulundu.

operation-fortune-003.jpgFortune: Ruse de guerre", dünyayı tehdit edecek düzeyde ölümcül bir silahı ortadan kaldırmak için milyarder bir silah tüccarının peşine düşen MI6 ajanı Orson Fortune ve ekibinin hikâyesini anlatıyor. Hollywood yapımı Fortune" filminin ilk fragmanı yayınlandı. Yönetmenliğini yönetmen Guy Ritchie'nin üstlendiği filmin başrollerinde Jason Statham, Hugh Grant, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone ve Kaan Urgancıoğlu yer alıyor.

Operation Fortune: Ruse de guerre", dünyayı tehdit edecek düzeyde ölümcül bir silahı ortadan kaldırmak için milyarder bir silah tüccarının peşine düşen MI6 ajanı Orson Fortune ve ekibinin hikâyesini anlatıyor.
operation-fortune-004.jpgoperation-fortune-005.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA