19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

OMAN AİR, ONEWORLD İTTİFAK ÜYELİĞİ İSTİYOR

Oman Air, oneworld küresel havayolu ittifakına katılmak için diğer Gulf havayolu şirketi ve üyesi Qatar Airways'den kendisine yardım etmesini istedi.

Oman Air, oneworld ittifak üyeliği istiyor

27 Eylül 2021 Pazartesi 21:00

DUBAİ - Devlete ait Oman Air, oneworld küresel havayolu ittifakına katılmak için başvurma niyetini duyurdu ve diğer Gulf havayolu şirketi ve üyesi Qatar Airways'den kendisine yardım etmesini istediğini söyledi. Oman Air, başvurusunu yaparken rehberlik etmesi için havayolu grubunun başkanı olan CEO'su Akbar Al Baker'in sahibi Qatar Airways'e başvurduğunu söyledi.
Havayolu, Reuters'e e-postayla gönderilen bir açıklamada, "Sektör COVID'den kurtulurken, havayolu ittifakları her zamankinden daha önemli olacak." Dedi.
"Bu bize mükemmel küresel bağlantı, kusursuz bir seyahat deneyimi ve misafirlerimiz için daha değerli sadakat teklifleri sağlayacak."

oman-air,.jpg

Bir oneworld sözcüsü, ittifakın herhangi bir zamanda olası üyelerle görüşme halinde olduğunu, ancak belirli havayolları hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Onewolrd sözcüsü, "Havayolları COVID-19'dan kurtulurken, havayolları ağlarını yeniden şekillendirdikçe, birçoğu COVID-19 öncesi boyutlarına kıyasla daha küçük filolara sahip olduğundan, ittifaklar küresel bağlantı sağlayarak daha önemli hale gelecek." Dedi.

oman-air,-001.jpg

Oneworld ittifakında Qantas, American Airlines ve British Airways dahil 14 havayolu bulunuyor. Qatar Airways, British Airways ve Cathay Pacific dahil olmak üzere üç oneworld üyesinde doğrudan ve dolaylı hisseye sahiptir. Oman Air, önümüzdeki yıl 44'e çıkacağını söylediği 34 noktaya uçuyor. 32 jeti ile filosunda 47 uçağa sahiptir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA