04 Ekim 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara25°C
  • Antalya27°C

OKYANUS'UN ÖZEL ÜLKESİ MALDİVLER, EMITT 2024’TE TANITILDI

Hint Okyanusu'nda 1200 adadan oluşan Maldivler, EMITT 2024’te Maldivler Turizm Tanıtma Murahhas Aza Yardımcısı Zihuny Rasheed başkanlığında bir heyet ile tanıtıldı

Okyanus'un özel ülkesi Maldivler, EMITT 2024’te tanıtıldı

07 Şubat 2024 Çarşamba 15:25

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’de her evlenen zengin çiftin balayı için seçtiği ve Türk halkının gözdesi ülkelerden biri olan Hint Okyanusu’nda 1200 adadan oluşan Maldivler Cumhuriyeti'nin turizmi "Maldives the sunny side of life" sloganı ile Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT 2024’te Maldivler Turizm Bakanlığı Tanıtma Ofisi Murahhas Aza Yardımcısı Zihuny Rasheed başkanlığında heyet ile tanıtıldı.

maldivler,-002.jpg
maldivler,.jpg

Maldivlerin Türkiye temsilcisi Aylin Tavmen “ Maldivler Türk insanı için her zaman cazip oldu. Özellikle resort adalarda kalmak isteyenler bu ülkeyi seçiyorlar. Türkiye’den bir çok tur operatörünün programında Maldivler yer alıyor” dedi.
Yıllarda beri yaptığı turlarla Türk insanını Maldivlerle tanıştıran Chetto Tour Genel Müdürü Çetin Aktaş “Türk insanı ile Maldivler halkı misafirperverlikte aynı duygulara sahipler. Hint Okyanusu’nun bu güzel ülkesini Türkler çok seviyor. Türkler Maldivler de tatil yapmayı ayrıcalık olarak görüyor” şeklinde konuştu.

maldivler,-003.jpgmaldivler,-004.jpg

BAZI ADALAR YÜZ YIL İÇERİSİNDE SULAR ALTINDA KALABİLİR
Maldivler (Maldivce, Dhivehi Raajje) ya da resmî adıyla Maldivler Cumhuriyeti, Hint Okyanusu'nda 1.200 adadan oluşan bir devlettir. Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın yaklaşık 750 kilometre (435 mil) güneybatısında yer alıyor. Küresel iklim değişiklikleri yüzünden bazı adaların yüz yıl içerisinde sular altında kalacağı öngörülüyor.
Yerleşimi binlerce yıl öncesine dayanan adalarda daha önce Budist olan ada halkı, geleneksel anlatıya göre 12. yüzyılda Somalili Arap tüccar Abul Barakhat Al-Bar Bari'nin tebliğiyle Müslümanlığı seçtiği ve müslüman bir ülke olduğu belirtiliyor.

1.200 adanın sadece 281'inde insan yaşıyor. 1.000 civarında ada hâlen boş duruyor. Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler, 86 ada ise "otel ada" şeklinde kullanılıyor. Maldivliler adada yer alan tek etnik gruptur ve Hint-Aryan kökenli bir halktır. Halk Maldivce konuşmakta olup, %97'si Müslümandır. Devlet başkanlık tipi cumhuriyet ile yönetiliyor.

maldivler,-001.jpgMALDİVLERDE TURİZM
Turizmin gelişmesi, ülkenin ekonomisinin de büyümesini sağlıyor. Turizm ülkenin en büyük döviz kaynağı haline geliyor ve ülke ekonomisinin %20'sini oluşturulor. Maldiv Adalarına en fazla turistin geldiği ülkeler: İngiltere, İtalya, Almanya, Rusya ve Fransa olarak biliniyor.

Maldivler'de resortlar adalar üzerine kuruludur ve her resort genelde adanın adıyla anılıyor.

maldivler,-005.jpgmaldivler,-006.jpgRESORTLAR
Resortlardan en ünlüleri: One and Only Reethi Rah Resort, Huvafen Fushi Resort, Naladhu Resort, W Retreat Resort, Banyan Tree Resort, The Beach House at Manafaru Resort, Ayada Resort ve Sheraton Resort olarak biliniyor.
Resortlarda iki ayrı oda kategorisi bulunuyor:
Beach Bungalow (Sahil Villa) ve Water Bungalow (Suüstü Villa).
Water Bungalowlar, denizin üstüne çakılan kazıklar üzerine inşa edildi. Birçok resortta "no news-no shoes" (haber okumak ve ayakkabı giymek yok) uygulaması bulunur. Tesislerin çoğunda "butler" (bir çeşit uşak, sadece kişiye özel hizmet eden görevli) bulunur. Ayrıca, birçok resorta 12 yaş altı çocuk kabul edilmiyor. Water Bungalowlar 12 yaş altı çocuklar için güvenlik gerekçesiyle yine yasaktır.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA