20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ÖĞRENCİLER, ALANYA KALESİ İLE KIZILKULE'Yİ GEZDİ

Tarihi Kızılkule, sınıf öğretmeni Ayşe Arı eşliğinde Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu 3-C sınıfına ev sahipliği yaptı. Çocuklar hem tarihi kaleyi gezdi hem de yaşayarak ve hissederek öğrendi.

Öğrenciler, Alanya Kalesi ile Kızılkule'yi gezdi

23 Ekim 2021 Cumartesi 19:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Alanya Belediyesi kültürel mirasını korumaya ve tanıtmaya devam ediyor. Minik ziyaretçilerini ağırlıyor tarihi Kızılkule’de öğrenciler, Alanya Belediyesi Yayınları’nın 17. eseri olan Yaman ve Bal'ın Alanya Macerası-Kızılkule isimli çocuk kitabını okudu.
Alanya Belediyesi tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarken bir yandan da gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda tarihi Kızılkule, sınıf öğretmeni Ayşe Arı eşliğinde Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu 3-C sınıfına ev sahipliği yaptı. Çocuklar hem tarihi kaleyi gezdi hem de yaşayarak ve hissederek öğrendi.

ogrenciler,-alanya-kalesi.jpgALANYA BELEDİYESİ’NİN ESERİNİ OLAYIN GEÇTİĞİ MEKANDA OKUDULAR

Tarihi Kızılkule’nin her katını gezen çocuklar, Alanya Belediyesi Yayınları’nın 17. eseri olan Yaman ve Bal'ın Alanya Macerası-Kızılkule isimli çocuk kitabını, kitabın geçtiği mekanda okudu. Minik öğrenciler ve öğretmenleri, Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevlisinin Alanya tarihi ve Kızılkule/Tersane eserleri ile ilgili verdiği bilgiler eşliğinde gezilerini tamamladılar.
ogrenciler,-alanya-kalesi-001.jpg

ogrenciler,-alanya-kalesi-002.jpg

ogrenciler,-alanya-kalesi-003.jpg
ogrenciler,-alanya-kalesi-004.jpg

ogrenciler,-alanya-kalesi-005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA