20 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

NOTRE-DAME KATEDRALİ'NİN ÇAN SESLERİ İSTANBUL’A TAŞINDI

Arter Müzesi, Bill Fontana'nın yaptığı kayıtlar aracılığıyla “Sessiz Yankılar: Notre-Dame” isimli 10 kanallı ses yerleştirmesini izleyicilerle buluşturuyor..

Notre-Dame Katedrali'nin Çan Sesleri İstanbul’a taşındı

02 Eylül 2022 Cuma 14:51

İSTANBUL- Notre-Dame Katedrali'nin çıkan yangın sonrası bir süredir sessiz kalan dev boyutlardaki on adet çanının sesleri, Bill Fontana'nin ses yerleştirmesiyle yeniden İstanbul’da duyuluyor. 13 Eylül'den itibaren ziyarete açılacak olan “Sessiz Yankılar: Notre-Dame” isimli ses yerleştirmesinin, Melih Fereli ve Bill Fontana'nın katılımlarıyla 12 Eylül Pazartesi günü Arter'de tanıtımı ve ön izlemesi yapılıyor. Arter Müzesi, Bill Fontana'nın yaptığı kayıtlar aracılığıyla “Sessiz Yankılar: Notre-Dame” isimli 10 kanallı ses yerleştirmesini izleyicilerle buluşturuyor.

notre-dame-katedralinin-can.jpgnotre-dame-katedrali.jpg

Sanatçı, çanların Paris’in ortam seslerine karşılık veren titreşimlerini kaydetti ve kendine özgü tarzıyla insan kulağının işitebileceği hâle getirdi. Aser, bu mistik sesleri canlı bir bağlantıyla Paris’ten İstanbul’a taşıyor. Arter, projeye ev sahipliği yapmaya talip olan dünya müzelerinin ilki olma ayrıcalığını taşıyor.
Yer:  Arter - Irmak Caddesi No:13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

notre-dame-katedralinin-can-001.jpgnotre-dame-katedrali-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA