20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

NORWEGİAN AİRLİNES’I SALGIN DİBE VURDURDU

Norwegian Airlines’A Covid 19’un seyahat yasakları ağustosta yolcuda yüzde 94, kargoda yüzde 62.1 kayıp verdirdi

Norwegian Airlines’ı salgın dibe vurdurdu

07 Eylül 2020 Pazartesi 15:00

OSLO-Norwegian Airlines’in Ağustos ayı trafik rakamları, COVID-19 salgını seyahat kısıtlamaları ve talebin düşmesinden büyük ölçüde etkilendi. Ağustos ayında kapasite geçen yıla göre% 94 azalırken, işletilen uçuşların yük faktörü% 62.1 oldu.

1 Temmuz'dan itibaren Norveç 76 rotayı yeniden açtı ve 15 uçağı daha hizmete soktu, yaz boyunca frekanslar ve rotalar, değişen hükümet seyahat kısıtlamaları ve tavsiyelerine bağlı yolcu talebindeki değişikliklere göre ayarlandı.

Geçen yılın aynı dönemine göre toplam kapasite (AKK) yüzde 94, toplam yolcu trafiği (ÜYK) ise yüzde 96 azaldı. Yük faktörü 27,9 puan düşüşle yüzde 62,1 oldu. Ağustos ayında taşınan toplam müşteri sayısı yüzde 91 azalarak 313.316 oldu.

İleriye operasyonel ortama ve en son mali güncelleme ilişkin daha fazla ayrıntı 28 yayımlanan Grubun H1 sonuçlarında izlenebilir inci Ağustos.

Norwegian CEO'su Jacob Schram şunları söyledi: “Yolcu talebi, farklı pazarlarda hükümet seyahat kısıtlamalarının değiştirilmesinden hızla etkilenmeye devam ediyor. Hayati öneme sahip hava yollarını açık tutmamızı ve arzı talebe göre yoğunlaştırmamızı sağlamak için ağımızı bu değişikliklere gerektiği gibi uyum sağlayacak şekilde sürekli olarak uyarlıyoruz. Havacılık endüstrisinin her bölümünü etkileyen uzun süreli kriz, tüm piyasalarda belirsizlik yaratmaya devam ediyor ve turizmi, istihdamı ve uluslararası ticareti korumak için uzun vadeli bir likidite destek paketine olan ihtiyacı daha da kritik hale getiriyor. "

Norveççe hakkında

Norveç hikayesi 27 yıldan fazla bir süre önce başladı - 1993'te kurulduk, ancak 2002'de daha büyük Boeing 737 uçaklarıyla düşük maliyetli bir havayolu olarak çalışmaya başladık. ABD, Asya ve Güney Amerika'ya hizmet veren uzun yol sektörü. Boeing 787 Dreamliners ve Boeing 737'lerden oluşan modern ve yakıt tasarruflu bir filo işletiyoruz.

2050 yılına kadar karbon nötr olmak için sistematik olarak çalışma sözü veren BM İklim Sekreterliği'nin iklim eylem girişimine 2019'da katılan dünyadaki ilk havayoluyduk.

Skytrax tarafından altı yıl üst üste Avrupa'nın En İyi Düşük Maliyetli Havayolu ve beş yıl üst üste Dünyanın En İyi Düşük Maliyetli Uzun Mesafeli Havayolu seçilmesinden, 2020 Freddie Ödülleri'nde üst üste dördüncü kez Avrupa ve Afrika Yılın Havayolu Programını kazananlara kadar - Toplamda Norveçli, 2012'den bu yana sektördeki hizmet, ürün ve yeniliğimiz için 55'ten fazla ödül kazandı.

Norveç, İskandinav kültürünün bir parçası haline geldi ve İskandinav değerlerimizi dünyaya ihraç etmekten büyük gurur duyuyoruz.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA