20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

NOEL TATİLİ AÇIK OLAN OTELLERİN DOLULUK ORANINI YÜZDE 15 ARRTIRDI

Noel tatili doluluk oranını yüzde 15 artırdı. Busenr Antalya'da kışın açık olan otellere Noel Bayramı tatiline Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri de yoğun ilgi gösterdi.

Noel tatili açık olan otellerin doluluk oranını yüzde 15 arrtırdı

31 Aralık 2022 Cumartesi 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya-
Antalya'da kışın açık olan oteller Avrupa ülkelerinde iki haftalık Noel tatili doluluk oranını yüzde 15 artırdı. Busenr Antalya'da kışın açık olan otellere Noel tatiline Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri de yoğun ilgi gösterdi. Kışın açık olan otellerin kış müşterilerini başta yaşlı Alman ve Avrupalı turistler oluşturuyor.

Kışın Antalya'da açık olan otellerin turizmde Akdeniz Çanağında rakip ülkeler İspanya, Fransa, İtalya, Portekız ve Yunanistan'a göre yüzde 40 oranında ucuz olması Avrupalı futbol, bisiklet, Oryantiring, doğa yürüyüşü turları ve yaşlı turistlerin gelmesinde etkili oluyor. Turizmcilerin ölü sezon diye tanımladığı kış döneminde tatile gelen yaşlı Alman ve Avrupalı turistler 20 gün ile üç ay arasında tatillerini yapıyor. 20 yıl aynı otelin aynı odasında kalan Alman yaşlı çiftler bulunuyor. 

noel-tatili.jpgKIŞIN MANAVGAT'A İSKANDİNAV ÜLKELERİ ORYANTİRİNG TAKIMLARI AĞIRLANACAK!

     Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB)  Başkanı Hüseyin Aydoğan,  Avrupa ülkeleri ve Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) , Polonya ve İskandinavya ülkelerinde iki haftalık Noel Bayramı tatilinin Antalya'da açık olan otellerin yüzde 15 oranında artırdı. TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, '' Kışın açık olan otellerin yüzde 75'ni yaşlı Alman ve Avrupalı turistler oluşturuyor. Manavgat bazında ise güneşli havanın fazla olmasına bağlı azda olsa İskandinav ülke vatandaşları, Almanya bisiklet takımları , futbol takımları oluyor. Hedefimiz İskandinav ülkelerinde yaygın bir spor olan Oryantiring(Koşarak yön bulma sporunu )  ocak, şubat, mart aylarında Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka dan  gelecek oryantiring takımlarına ev sahipliği yaparak kışın açık olan otellerin turist sayısı oranını artırmak istiyoruz.'' dedi.

noel-tatili-001.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA