20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

NOEL BABA'NIN ROVANİEMİ’DEKİ EVİNE YILBAŞI AKINI

Finlandiye, yılbaşında Noel Baba Köyü’nü ziyarete çağırıyor. Ziyaretçiler için ise bir çok kolaylık gerçekleştirdikleri Covid 19 için alınan önlemlerini tanıtıyor.

Noel Baba'nın Rovaniemi’deki evine yılbaşı akını

10 Aralık 2021 Cuma 21:30

ROVANIEMİ- Finlandiye hükümeti “Rovaniemi'nin Sevgili Dostları, Noel Baba'nın Resmi Memleketi®”diyerek turistleri yılbaşında Noel Baba Köyü’nü ziyarete çağırıyor. Ziyaretçiler için ise bir çok kolaylık gerçekleştirdikleri Covid 19 için alınan önlemlerini tanıtıyor.

Finlandiya tarafından bu açıklama yapılırken Noel Baba’nın ‘kışlık evi’ olan Rovaniemi’deki evine davet çıkarken, Noel Baba’nın mezarının bulunduğu Antalya Perge’deki ‘yazlık evi’ konusunda herhangi bir tanıtım yapılmıyor.
Yılbaşında dünyanın akın akın gelebileceği firsatı Türkiye kaybederken, Finlandiya hükümetinin yaptığı tanrıtım ve Covid 19 konusunda uyarıları şöyle:

noel-babanin-rovaniemi.jpgŞirketlerin Covid-19 pasaportları hakkındaki yeni uygulamalar şirketlerin gezileri daha yaygın bir şekilde etkinleştirmesine olanak tanıyor

Rovaniemi şirketleri, tesislerinde enfeksiyon riskinin nasıl önleneceğine ilişkin planları etkinleştirdi. Gezginlerin tüm etkinliklerde, turistik mekanlarda ve turistik mekanlarda ve restoranlarda Covid-19 pasaportlarını yanlarında taşımaları tavsiye ediliyor.

Operatör, enfeksiyon riskini önlemek için Covid-19 pasaport kontrollerinde yanlarında bulundurur veya diğer önlemleri seçebiliyor. Örneğin, müşteri sayısını sınırlamak veya kademelendirmek, müşteri koltuk sayısını azaltmak, müşterilerin tesislere ideal şekilde yerleştirilmesi gibi önlemler alınıyor..

noel-babanin-rovaniemi-001.jpg

16 yaşından büyük tüm müşterilerin Covid-19 pasaportları kontrol edileceği ve yüz maskesi takma önerisinin tüm halka açık yerlerde geçerli olduğu bildiriliyor.

Rovaniemi'nin soğuk ikliminde kağıt belgeler belki dijital olanlardan daha işlevsel olduğu belirtilerek bu nedenle gezginlerin Covid pasaportlarını dijital belgelerle birlikte taşımaları öneriliyor.

İzin verilen Covid-19 pasaportları şunlardır: Tam bir aşı serisinin kanıtı, varıştan 72 saat öncesine kadar yapılan negatif bir Covid-19 testi veya son altı ay içinde Covid-19'dan laboratuvar testi onaylı bir iyileşme belgesi.

Fince veya İngilizce olarak yalnızca güvenilir sertifikalar ile Covid-19 pasaportu olarak kabul ediliyor.

Gerekirse Finlandiya'ya giriş hakkı veren korona sertifika belgeleri (bulaşıcı hastalıklar mevzuatına uygun) Covid-19 pasaportu olarak uygulanabilir.

Sertifikaların dijital olarak okunmasında zorluk olması durumunda kağıt belgeler geçerlidir. Seyahat sigortasının kontrol edilmesi covid-19 tolere edilir

Seyahat planlarında herhangi bir değişiklik olması durumunda yolcular seyahat sigortalarını kontrol etmelidir. Her halükarda yolculuk uzarsa, sigortanın Covid-19 sırasında seyahat açısından ayarlanması gerekir.


Rovaniemi, korona test kapasitesini artırıyor ve 4 test noktası sunuyor

Mehiläinen’de arabaya binmede test noktası Sairaalakatu 1'de yer alıyor. Pazartesi-Cuma 7.30-14.30 ve Cts-Paz 8.30-11.30 arası açık bulunuyor.
Revontuli alışveriş merkezinde ( Koskikatu 27 ) bulunan Terveystalo test noktası Pzt-Cum 7.20 14.00 açık bulunuyor.

ARovaniemi korona test kapasitesini artırdı. Yeni test noktasının her gün Lordi's Meydanı'nda hizmet verecegi duyuruldu.
Ayrıca havaalanında test noktası hizmet veriyor. Havaalanındaki test noktası, Pzt-Paz 8.00-18.00, Lordi's Square'deki test noktası ise 8-16 saatleri arasında açıktır.

Finlandiya'ya geldikten sonra zorunlu 1. veya 2. teste ihtiyacınız varsa veya korona virüsü semptomlarınız varsa Rovaniemi testleri ücretsizdir. Kalkış için Corona test sertifikalarına bir ücret alınıyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA