20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya28°C

NOEL BABA ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DEMRE’DE AYİNLE ANILDI

Demre ilçesinde Noel Baba Müzesi’nde, 6 Aralık’ta öldüğü kabul edilen Noel Baba’yı anmak amacıyla ayin düzenlendi.

Noel Baba ölüm yıl dönümünde Demre’de ayinle anıldı

06 Aralık 2019 Cuma 10:00

OSMAN ÖZBULDU
ANTALYA- Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Müzesi’nde, 6 Aralık’ta öldüğü kabul edilen Noel Baba’yı anmak amacıyla ayin düzenlendi. Çocukların, denizcilerin, genç kızların koruyucusu olarak tüm dünyada Noel Baba adıyla bilinen Hristiyan din adamı Saint Nicholas, yaşadığı ve öldüğü yer olarak bilinen Antalya’nın Demre ilçesinde ayinle anıldı.

noel-baba-.jpg
noel-baba-ayin-007.jpg
noel-baba-002.jpg
noel-baba-ayin-008.jpg

2.000 KİŞİ KATILDI
6 Aralık günü öldüğü kabul edilen Noel Baba için düzenlenen ayini İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nden görevli din adamı Hıristomas Kalaycı yönetti. Ayine, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden, Antalya, Yunanistan, Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen din adamlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

noel-baba--001.jpg

İNSANLIĞIN BARIŞI İÇİN DUA  EDİLDİ
Ayini yöneten din adamı Hıristomas Kalaycı, Rumca ve Türkçe yaptığı konuşmada, "Bugün Aziz Nikolaos tüm kıtalarda, sayısız insan tarafından anılmakta. Likya bölgesinin bir evladı olarak dünyaya gelen Aziz Nikolaos, İstanbul Rum Patrikliği'ne bağlı Demre Metropoliti olarak uzun yıllar hizmet etmiş, yaşam pratiği ve gösterdiği mucizelerle ünü tüm dünyaya yayılmıştır. Aziz Nikolaos'un halefi olarak, ona kalpten sevgi besleyen sizlerle kendisini makamında anma mutluluğu yaşadık. Ayinimizde ayrıca ülkemizin ve tüm insanlığın selameti ve barışı için de dua ettik. Bizlere bu imkanı veren başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy olmak üzere tüm devlet makamlarına teşekkür ediyorum" dedAyinde, din adamları barış, dostluk, kardeşlik, dinler arası diyalog, savaşların sona ermesi ve insanlığın mutluluğu için dua etti. Çocukların da katıldığı ayinde koro halinde ilahiler söylendi. Ayinin sonunda din adamı katılanlara kutsanmış su içirip, ekmek yedirdi.

noel-baba--002.jpg
noel-baba--003.jpg

AZİZ NİKOLAOS KİMDİR?
Aziz Nikolaos, Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti'nde doğmuş, din adamı olarak bugünkü adıyla Demre ilçesine, o günkü adıyla Myra Antik Kenti'ne gelmiş ve genç yaşta piskoposluk makamına ulaşmıştır.
Aziz Nikolaos, Myra Antik Kenti'nde 6 Aralık 343 tarihinde yaşamını yitirmiştir. Daha sonra MS 4'üncü yüzyılda Aziz Nikolaos adına yapılan kilisede (bugünkü müze) mezarı bulunmaktadır.
Öldükten sonra inşa edilen ve içerisinde Noel Baba’nın mezarının da olduğu Noel Baba Müzesi’ni, her yıl 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

noel-baba-ayin.jpgnoel-baba-ayin-001.jpg
noel-baba-ayin-002.jpg

noel-baba-ayin-006.jpg
noel-baba-ayin-010.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA