20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

NİĞDE’NİN MARKA YÜZÜ OLARAK “ALADAĞLAR” SEÇİLDİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen "Marka Kent Niğde" projesinin kapanış programında Niğde’nin marka yüzü olarak “Aladağlar” seçildi.

Niğde’nin marka yüzü olarak “Aladağlar” seçildi

23 Haziran 2019 Pazar 23:00

NİĞDE - Niğde'nin orta ve uzun vadede ülkemizde ve tüm dünyada tanınırlığını artırmak üzere Niğde Valiliği koordinesinde ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen "Marka Kent Niğde" projesinin kapanış programında Niğde’nin marka yüzü olarak “Aladağlar” seçildi.

4 Nisan 2018 tarihinde hayata geçirilen “Marka Kent Niğde” projesinin 20.06. 2019 tarihinde gerçekleştirilen çalıştay raporları ve 18 ay süresince Niğde’de ve farklı illerde ikamet eden Niğdelilerle yapılan arama konferansları analizleri doğrultusunda Niğde’nin, turizm konusunda doğal güzellikleri ile ön plana çıkması sonucuna varıldı. Marka yüzü olarak ise Aladağlar seçildi.

marka-kent-nigde.jpgNiğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen ve çalıştay raporlarının açıklandığı kapanış programına ValiYılmaz Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk Isparta Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  akademisyenler, STK ve oda temsilcileri, farklı illerde yaşayan Niğdeliler ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında Niğde’yi medeniyetler beşiği olarak yorumlayan Vali Yılmaz Şimşek, Niğde’nin kendisi için çok farklı bir yere sahip olduğunun altını çizdiği konuşmasında; şunları kaydetti:

''Alternatif projeler üzerinde tartışırken önemle üzerinde durduğum nokta da kentin sadece bugünü değil; yarınını da kurtarabilecek olan projelerin üretilmesiydi. Bu süreçte ortaya çıkan projelerden birisi de Niğde'nin marka kimliğinin belirlenmesini ve kentimizin ulusal ve uluslararası arenada bilinirliğinin artırılmasına katkı sunacağını düşündüğümüz "Marka Kent Niğde Projesi" dir.

Proje fikri olgunlaştıktan sonra, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yaptığım görüşmeler sonucunda kalkınma ajansından, Niğde Belediyesi'nden ve İl özel idaremizden mali destek, üniversitemiz öğretim üyelerinden de bilimsel destek alarak yola çıktık. Bu süreçte Milletvekillerimiz, Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası proje fikrimizi desteklediler ve hep yanımızda oldular. Bu vesile ile kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Söz konusu proje ile Niğde'yi markalaştırarak bilinirliğini artırmayı, orta vadede de turizm ve kültür kenti olmayı hedefledik. Bunu yaparken de tarihi ve kültürel değerlerimiz ile doğayı ödün vermeksizin korumayı amaçladık. Ancak marka kent olma yolculuğunun; uzun soluklu, sabır isteyen ve kentteki herkesin tek yürek olmasını gerektiren stratejik bir süreç olduğunun da farkındayız. Binlerce yıllık yaşanmışlığın derin izlerini taşıyan "Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir" Niğde'nin; tarihi, turistik ve kültürel değerlerini, önce sizlerle sonra da Türkiye ve Dünya ile buluşturmak için çıktığımız "Marka Kent Niğde" yolculuğunun ilk durağında sizlerin değerli görüş ve önerilerinizden yararlanmak, sizlerle paylaşımlarda bulunmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu akşam ortaya konulacak sonuçların ve oluşturulacak yol haritasının Niğde'nin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak çok önemsediğim ve dikkat çekmek istediğim diğer noktada projenin bu akşam burada bitmediği; tersine yeni başladığıdır. Bundan sonra yapmamız gereken oluşturulan yol haritasının ivedilikle uygulamaya konulmasıdır.''

Şimşek’in konuşmasının ardından Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, kentlerin markalaşma konusunda ilerledikleri yol haritasını ve turizmdeki yerini yaptığı sunumla anlattı.

Programın sonunda Marka Kent Niğde proje koordinatörü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başaran Öztürk, Niğde, Adana, İzmir, Mersin, İstanbul ve Ankara illerinde yapılan arama konferansı analiz ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA