25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

NEW YORK'TA HAVAALANI ÇİLESİ BİTİYOR

New Yorkluların, artık yoğunluğu karşılamakta zorlanan JFK, Newark ve La Guardia havaalanlarında yaşadığı çile sona eriyor.

New York'ta havaalanı çilesi bitiyor

30 Ocak 2008 Çarşamba 23:00

NEWYORK-New Yorkluların, artık yoğunluğu karşılamakta zorlanan JFK, Newark ve La Guardia havaalanlarında yaşadığı çile sona eriyor. Amerika'nın New York şehir merkezinin yaklaşık 90 kilometre kuzeyinde yeniden düzenlenerek ulusal ve uluslararası sivil hava ulaşımına açılan Stewart Uluslarası Havaalanının, bu üç uluslararası havaalanının yaşadığı yoğunluğu önemli ölçüde azaltacağı belirtiliyor.

Eski bir askeri üs olan Stewart Havaalanı, uzay mekiklerinin bile inmesine imkan verebilen uzunlukta pistlere sahip. Havaalanını, New York'un diğer havaalanları gibi işletmesini yapan Port Authority'nin Başkanı Anthony Shorris, "Stewart, hava ulaşımında New York'un yaşadığı birçok sorunun, çözüm ışığı" diyerek, havaalanı ile ilgili büyük beklentiyi vurguladı.

 

Hudson Valley'in kalbinde yer alan Stewart hava üssü, Port Authority'e, 99 yıllığına kiralandı. Havaalanının, çevredeki otoyollarla bağlantısı tamamlandı. Havaalanını Kasım ayında devralan Port Authority, 10 yıl boyunca 500 milyon dolarlık düzenleme harcamaları yapacak.

 

Havaalanı Müdürü Diannae Ehler, her geçen gün daha yoğunlaşan Stewart Havaalanının bu yıl yaklaşık 1 milyon yolcuya hizmet vereceğini kaydetti. Şu anda havaalanına sadece uluslararası charter uçuşların yapıldığını söyleyen Ehler, Şubat ayında çıkacakları Avrupa seyahatinde, havayolu şirketlerine havaalanını tanıtarak, bahar aylarından itibaren, büyük havayolu şirketlerinin uluslararası seyahatlerine de başlayacaklarını dile getirdi. Shorris ise, birkaç yıl içinde havaalanının yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını vurguladı.

 

Havaalanına kısa sürede ulaşım imkanları, otopark imkanları, konforlu yolcu bilet ve bagaj işlemleriyle, kısa sürede gözde bir havaalanına dönüşecek. JFK, La Guardia gibi havaalanlarında iniş ve kalkış için sıra bekleyen birçok yurtiçi havayolu firması, Stewart havaalanının bu konuda sağladığı yüksek hızdan dolayı, uçuşlarının bir kısmını buraya yönlendirmeye başladı.

 

Stewart Uluslararsı Havaalanı, New York şehir merkezinin 90 kilometre kuzeyinde, Hudson Valley'in güneyindeki Newburgh yerleşim biriminde kurulu.

SON DAKİKA