23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

N+1 DARUMA'DAN OTELCİYE DESTEK

N+1 Daruma ortağı Murat Duran: Birleşme ve Satın Alma Stratejileri", "Borç Finansmanı" ve "Marka ve Yatırım Danışmanlığı" gibi hizmetleri veriyoruz

N+1 Daruma'dan otelciye destek

06 Ağustos 2015 Perşembe 12:00

İSTANBUL- Otel sektörünün deneyimli isimlerinden Murat Duran, N+1 Daruma’nın otel yatırımı yapmak isteyen ya da mevcut yatırımlarının kârlılığını artırmak isteyen yatırımcılarla çalıştıklarını belirterek “Kuruluş fizibilitesinden doğru finansman yapısının oluşturulmasına, otelin konsepti ve doğru iş modelinin kurulmasına kadar A’dan Z’ye yanında oluyoruz” dedi.
N+1 Daruma’nın eğlence ve otelcilik sektörlerinden sorumlu yönetici ortağı Murat Duran, otelin açılış sonrasındaki uygulama ve kârlılık hedeflerinin yakalanması ve istenirse otelin satışı dahil tüm süreçlere aktif danışmanlık veren Türkiye’deki tek kurum olduklarını belirtti.

FINANSAL YAPıLANMA DENEYİMİ
Murat Duran, “N+1 Daruma olarak Türkiye ve çevre ülkelerde turizm, eğlence ve otelcilik sektörüne, "Birleşme ve Satın Alma Stratejileri", "Borç Finansmanı" ve "Marka ve Yatırım Danışmanlığı" gibi hizmetleri aynı çatı altında verdiklerini belirtti. Murat Duran, ayrıca, mevcut çeşitli finansal araçlar sayesinde finansal yapılanma yeteneğine, detaylı analiz ve modelleme tecrübesine, ulusal bölgesel ve uluslararası satıcılar, alıcılar ve finansörler arasında da uzun süreli iyi ilişkilere sahip bulunduklarını söyledi.
Murat Duran, N+1 Daruma olarak verdikleri hizlmetleri şöyle anlattı:
“Önemli birikime sahip bulunuyoruz. Turizm endüstrisi, otel sahipleri, otel işletmecileri, mali yatırımcılar, aile ofisleri ve büyük holdingler konularında müşteri ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hatta bu alanda müşterilerimize A’dan Z’ye son derece kapsamlı bir hizmet veriyoruz.”

OTELIN IŞ MODELI PLANLAMASı YAPILIYOR
Murat Duran, Türkiye’de bazı otelcilik yatırımcılarının gerçekçi olmayan iş hedefleriyle yola çıktıklarını ve sektörden önemli zararlara uğrayarak çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek şöyle devam etti: “Kurulan ya da işletilen otelin iş modeli planlaması, fiyat ortalaması, doluluk oranı hedefi ve içinde olduğu segmentteki rekabet analizi doğru yapılmadığı zaman zarar kaçınılmaz olur.
N + 1 Daruma olarak, otelcilik sektörüne finansal uzmanlığımızın yanı sıra bu sürecin ayrılmaz parçası olan hukuk müşavirleri, vergi danışmanları, denetçiler veya değerleme şirketleri de dahil olmak üzere çeşitli uzman üçüncü tarafları ile de işbirliği ve koordinasyon içinde hizmet veriyoruz. Yatırımcılara, otel projelerinin en başında doğru fizibilite, sürdürülebilir olarak çalışacak iş modeli ve yatırım geri dönüş hedefleriyle yola çıkmaları için marka ve iş danışmanlığı veriyoruz.”

YABANCI YATIRIMCILARIN TEMSİLCİSİYİZ
N+1 Daruma’nın yabancı yatırımcıların Türkiye’deki temsilciliğini yürütüp, otel zincirlerinin büyütülüp fonlara satışına aracılık ettiklerini söyleyen Murat Duran, “Turizm, Eğlence ve Otelcilik sektörleri birimi hakkında şunları anlattı:
“N+1 Daruma müşterilerine "Birleşme ve Satın Alma Stratejileri" başlığı altında, Otel Satışları ve Otellerin Portföyleri, Stratejik Yatırımcılar (Satan taraf/Alan taraf) ve Özel Sermaye şirketleri aracılığıyla sermaye artırımı (Mali Yatırımcılar) konularında hizmet veriyor. Yatırımcıların doğru yönlendirilip, yatırım projelerinin fizibilitesinin doğru yapılmasını ve piyasadaki en doğru yatırım finansmanı araçlarını tespitini sağlayan N+1 Daruma, diğer finansal danışmanların aksine otel projelerinin inşaat maaliyetlerinin düşürülmesinden pazardaki konumlandırılmasına, otel faaliyete geçtikten sonraki sürecin bütçe disiplininden marka, satış ve pazarlama danışmanlığına uzanan geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.
N+1 Daruma turizm eğlence ve otelcilik sektöründe, yerel otel sahibi olan şirketler, yerel yatırımcılar, uluslararası finansal yatırımcılar, uluslararası stratejik yatırımcılar, - otel sahibi olan şirketler, uluslararası otel işletmecileri, yerel otel işletmecileri, üçüncü şahıslar, geliştiriciler, danışmanlar, Türk ve uluslararası bankalar ile Türk ve uluslararası varlık yönetim şirketlerine hizmet sunuyor.

"MARKA VE YATıRıM DANıŞMANLıĞı” YAPILIYOR
Borç Finansmanı kapsamında, Proje Finansmanı Yeşil alan Projeleri, Mezzanine Finansmanı (kapasite arttırım ve satınalım işlemlerine yönelik) ve Sermaye Finansmanı alanında hizmet sunuyor. "Marka ve Yatırım Danışmanlığı” çerçevesinde ise Stratejik Yatırım Danışmanlığı, Otel Markalaştırma Danışmanlığı, Değerleme ve Adalet Görüşü, Piyasa (Pazar) Çalışmaları ve Satış ve Pazarlama Danışmanlığı hizmetleri sağlıyor.”

MURAT DURAN KIMDIR?
Maastricht, Hollanda doğumlu olan Murat Duran, Turizm ve Otelcilik Koleji’nden mezun olduktan sonra Boston Üniversite’sinde yüksek lisans yaptı ve kariyerine Boston Marriott Copley Place’de başlayıp sırasıyla Munich Marriott, Glasgow Marriott, Conrad Londra’da yöneticilik yaptı.
2002 yılında InterContinental Londra’da, Avrupa’daki InterContinental Otelleri’nin satış ve pazarlama sorumlusu görevini üstlenen Duran, 2004’de görevlendirildiği İstanbul InterContinental’in satış, kar ve verimlilik rekorları kırmasını sağladı.
Kariyerine Ritz Carlton’da İstanbul Genel Müdür Yardımcısı olarak devam eden Duran, 2011’de Otel Satış ve Pazarlama Liderlik ödülünü kazandı. N+1 Daruma’ya Yönetici Ortak olarak katılmadan önce ise yurtiçinde ve yurtdışında turizm ve konaklama sektöründe danışmanlık yaptı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA