20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

MÜZELERDE İSYAN: MÜZE BÜFELERİNDE FAHİŞ FİYATLARA TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerindeki yiyecek içecek fiyatları cep yakıyor. Su 41 TL, Pringles 40 TL, meyve suyunun ise 13 TL gibi fahiş fiyatlardan satılması tepki çekiyor.

Müzelerde isyan: Müze büfelerinde fahiş fiyatlara tepki

15 Nisan 2019 Pazartesi 09:00

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerindeki yiyecek içecek fiyatları cep yakıyor. Su 41 TL, Pringles 40 TL, meyve suyunun ise 13 TL gibi fahiş fiyatlardan satılması tepki çekiyor, sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müzelerdeki büfelerde fahiş fiyatları engellemesi gerektiğini belirten sosyal medya takipçileri “Turisti kazanmak yerine kazık atıyoruz. Öğrenciler kültür birikimi için müzelere gelsin diyoruz, onların su bile içmelerini engelliyoruz. Müzelerin büfelerindeki fiyatlara bakanlık müdahale etmelidir” dediler.

muze-fiyatlari.Jpeg

BU NASIL KÜLTÜREL GİRİŞİMCİLİK?
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bağlı müze ve ören yerlerinde; hediyelik eşya mağazası ve kafeleri Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) adına ihale alan  AKG (Anadolu Kültürel Girişimcilik) adlı şirket yürütüyor.Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yeri bulunuyor. AKG, Türkiye genelinde 147 müze mağazası ile hizmet veriyor
İşletmecinin adını gören ziyaretçiler ise "Bu nasıl kültürel girişimcilik. Bu fiyatlarla hangi kültürden bahsediyorlar. Bakanlık müzelerin ve büfelerin fiyatlarını yeniden düzenlemelidir. yoksa müzeye giden sayısı giderek düşecek ve halkımız kültürden de  nasibini alamayacaktır " şeklinde konuştular.

muze-bufeleri.jpg
muze-fiyat-001.jpg

BİR LİTRE SU 41 TL
Yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müze ve ören yerlerindeki market ürünleri fahiş fiyatlarla satılıyor.

muze-bufeleri-001.jpg

Müzelerin kafelerinde görülen fahiş fiyatlar cep yakıyor. Bir litre su 41 TL’ye, 330 ml meyve suyu ise 13 TL’ye satılıyor. Bu müzelerin kafelerinde görülen fahiş fiyatlar sosyal medyada paylaşılarak; indirim yapılması talebinde bulunuldu. Çekilen fotoğraflarda; Fransız menşeili 1,25 litre Evian marka su: 41 TL, yerli üretim 500 ml Damla su: 8 TL, Pringles: 40 TL, 330 ML Cappy meyve suyu: 13 TL olarak görülüyor.

MÜZELERDE FAHİŞ FİYATLARA SOSYAL MEDYA TEPKİSİ
Müze denilince artık akla kültür ve sanat eserleri değil büfelerindeki fahiş fiyatlar geliyor. Türk müzeleri Avrupa’da pahalılık rekoru kırıyor. Sadece müzelere girişte değil, kafeteryalarında da aynı durum yaşanıyor.

muze-bufeleri.png

@assirigenc rumuzlu bir sosyal medya kullanıcısı Kapadokya Göreme Açıkhava Müzesi’nde yaşadıklarının paylaştı.

1 litre suyun 41 TL, meyve suyunun ise 13 TL’den satıldığına dikkat çekilen paylaşımda, fiyatlara tepki gösterenlere, “Fiyat politikamız budur” yanıtının verildiği ifade edildi.

muze-bufeleri.jpeg


muze-bufeleri-001.png

muze-fiyat.png

muze-fiyat.jpg

Kaynak: Son Dakika, Sadece Haber, Turizmcinin Gazetesi, En Son Haber, The World News
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA