23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

MÜSİAD'IN BİLTRONİK ÖDÜLLERİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(MÜSİAD), 50 bin YTL ödüllü "Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması"nda (BİLTRONİK) ödülleri verildi.

MÜSİAD'ın BİLTRONİK ödülleri

10 Ocak 2008 Perşembe 16:40

İSTANBUL-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin(MÜSİAD), toplam 50 bin YTL ödüllü "Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması"nda (BİLTRONİK) ödül kazananlar belli oldu. Yarışmayı kazanan ve dereceye girenler Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katıldığı bir tören ile ödüllerini aldı.




Ödül töreni MÜSİAD'ın Sütlüce'deki genel merkezinde düzenlendi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesine en büyük katkıyı sağlayan bilgi teknolojileri alanında düzenlenen bu yarışma nedeniyle MÜSİAD'ı kutladığını ifade etti. Unakıtan, bu amaçla hükümet olarak katma değeri yüksek teknoloji ürünlerini teşvik etmek amacıyla hazırlanan Ar-Ge Yasası'na dikkat çekti.

 



246 PROJE ARASINDAN 5 PROJE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ise, hükümetin TÜBİTAK üzerinden Ar-Ge çalışmalarına 500-600 milyon YTL'lik kaynak ayırmasının taktire şayan olduğunu ifade etti. Yarışmaya başvuran 246 proje arasından 5 projenin ödüle layık görüldüğünü aktaran Bolat, girişimci gençlere bir kapı açmak amacıyla yola çıktıklarını kaydetti.

 

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Doç. Dr. Davut Kavranoğlu da bu yıl ilk defa düzenlenen bilgi teknolojileri yarışmasında beklentilerinin üzerinde ve kaliteli başvurular aldıklarını dile getirdi. Kavranoğlu, yarışmayı kazanan gençlere kendilerinin verdiği desteğin yanı sıra, KOSGEB'in de iş kurmaya yönelik önemli bir desteği olacağını aktardı.

 

Konuşmaların ardından ödül kazanmaya hak kazanan yarışmacılar tek tek kürsüye davet edildi. İlk 5'e giren yarışmacılara dizüstü bilgisayar hediye edilirken, yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayarın yanı sıra, ödül olarak 20 bin YTL'lik çek verildi. Ödül kazananlara hediyeleri Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, MÜSİAD genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

 



ÜNİVERİSİTE ÖĞRENCİLERİ VE ÜNİVERSİTEDEN YENİ MEZUN OLMUŞ GENÇLER YARIŞTI

 

Yarışmada 1979 doğumlu Engin Deveci ve 1980 doğumlu Hepşen Deveci'nin birlikte hazırladığı "Mobil Cihazlardan Mevcut İş Uygulamalarına Yeni Bir Geçit: Business2Mobile" proje birinci, 1979 doğumlu Muhammet Balcılar "Trafik Görüntülerinden Trafik Parametrelerinin Çıkarımı" projesiyle ikinci, 1986 doğumlu Murat Bilici "PARE.NeT" projesiyle üçüncü oldu. Yarışmada, teşvik ödülü, 1989 doğumlu Ramazan Bellek'in hazırladığı "Php Güvenlik Makinesi" isimli projeye verilirken, Jüri Özel Ödülü, 1986 doğumlu Sinan İşlekdemir'in hazırladığı "İleri Güvenlik İşletim Sistemi" projesine verildi.

SON DAKİKA