18 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C
  • Antalya29°C

MÜNİH HAVALİMANI, ELEKTRİKLİ YOLCU OTOBÜSLERİNİ HİZMETE ALDI

Münih Havalimanı, kapıdan uçağa kadar konforlu bir yolculuk sunan ilk 10 elektrikli yolcu otobüsünü teslim ederek 'Net Sıfır 2035' sürdürülebilirlik stratejisinde bir adım daha attı.

Münih Havalimanı, elektrikli yolcu otobüslerini hizmete aldı

14 Eylül 2024 Cumartesi 16:00

MÜNİH - Münih Havalimanı, kapıdan uçağa kadar konforlu bir yolculuk sunan ilk 10 elektrikli yolcu otobüsünü teslim ederek 'Net Sıfır 2035' sürdürülebilirlik stratejisinde bir adım daha attı.

Münih Havalimanı, 'Net Zero 2035' sürdürülebilirlik stratejisinde bir adım daha attı. MAN Truck & Bus Almanya, Münih Havalimanı'nın tamamen sahip olduğu bir yan kuruluş olan AeroGround Flughafen München GmbH'ye ilk 10 elektrikli solo yolcu otobüsünü teslim etti. MAN Lion's City E 12 ve E 18 modellerinden 27 elektrikli otobüs daha yıl sonuna kadar hizmete girecek. 25 ek otobüs satın alma seçeneği var.

Münih Havalimanı CEO'su Jost Lammers, "Hava kirleticilerini azaltıyoruz, enerji tüketimimizi düşürüyoruz ve iklime zarar veren CO2 emisyonlarından kaçınıyoruz" dedi. "Değişim, sürdürülebilir havalimanı operasyonlarına ve havacılık sektörü için temiz bir geleceğe doğru atılmış bir adım daha. Otobüsler ayrıca yolculara kapıdan uçağa kadar daha konforlu bir yolculuk sunuyor."

munih-havalimani,-elektrikli-yolcu-otobusleri.jpgMünih Havalimanı, 2024 model yılından itibaren yeni e-otobüsleri alan ve kullanan ilk MAN müşterilerinden biridir. Elektrikli tahrikin, birçok kısa mesafe ve düşük hızlarda apron kullanımı için özellikle verimli olduğu düşünülmektedir. 18 metrelik körüklü otobüsler (MAN Lion's City E 18), 12 metrelik solo otobüslere (MAN Lion's City E 12) ek olarak yolcular ve havayolu mürettebatı için yeterli alan sunmaktadır. Her iki model de donanım ve güvenlik açısından çok sayıda yenilik sunmaktadır. Örneğin, daha verimli ve sürdürülebilir bir klima sistemi.

'Net Zero 2035' sürdürülebilirlik stratejisinin amacı, Münih Havalimanı'nın operasyonlarının en geç 2035'ten itibaren atmosfere CO2 bırakmamasını sağlamaktır. 2030 yılına kadar, apron üzerindeki tüm araç filosu emisyonsuz ve iklim dostu olacaktır. Araçların yarısı bu yılın başlarında elektrikle çalıştırılacak. AeroGround, havalimanındaki uçak ve bagaj taşıma işlemlerinin çoğunu ve tüm ilgili yolcu ve mürettebat taşımacılığını sağlıyor. Apron üzerindeki e-otobüsler için şarj altyapısı şu anda genişletiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA