22 Kasım 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara12°C
  • Antalya14°C

MUÇEV’E PLAJLAR YETMEDİ, ŞİMDİ DE YAT LİMANI

MUÇEV isimli şirketin, Marmaris’teki ‘Yat yanaşma yeri’ ile Fethiye’deki Tekne Bağlama İskelesi Projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

MUÇEV’e plajlar yetmedi, şimdi de yat limanı

29 Eylül 2020 Salı 15:00

MUĞLA - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yönetici olarak görev yaptığı MUÇEV isimli şirketin, Marmaris’teki ‘Yat yanaşma yeri’ ile Fethiye’deki Tekne Bağlama İskelesi Projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.
Türkiye’nin en kıymetli sahillerinin ihalesiz olarak verildiği MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin Marmaris ve Fethiye’deki iki ayrı projesi için Muğla Valiliği tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı alındı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla’ya Hizmet Vakfı ortaklığıyla kurulan ve yönetiminde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yönetici olarak görev yaptığı MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi, Marmaris’te “Yat Yanaşma Yeri Projesi” ile Fethiye’de “Tekne Bağlama İskelesi Projesi”ni gerçekleştirecek.MUÇEV bilmecesi! Kurucusu olduğu açıklanan Halim Mete: Şirketi tanımıyoruz

mucev-004.jpgFethiye’deki Tekne Bağlama İskelesi Projesi’nin tanıtım dosyasında, proje maliyetinin 24 milyon 445 bin TL olduğu ve inşa edilecek iskeleye uzunlukları 6 metre ile 50 metre arasında olan 300 yatın bağlanabileceği belirtildi. Valilik, MUÇEV’in Marmaris’e toplam 42 bin 893 metrekarelik alana yapmayı planladığı ‘yat yanaşma yeri kapasite artırımı projesi’ için de yine 24 Eylül tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Proje tanıtım dosyasında, ‘Proje kapsamında deniz yüzeyinde evcut yüzer iskeleye ilave olacak şekilde yüzer iskele ve kıyıda kazıklı iskeleler kurulacak’ dendi. 187 yatın bağlanabileceği bu iskele için de 8 milyon 445 bin TL harcanacak.

UYGUN GÖRÜLEN YERLERE HARCANACAKMIŞ

MUÇEV’in 2014 ile 2018 yılları arasındaki net kârı 18 milyon 532 bin TL olarak açıklandı. Şirketin bu parayı ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin uygun gördüğü yerlerde çevrenin kirlenmesinin önlenmesi ve korunması için harcadığı’ bildirildi.

Şirketin ülkenin dört bir yanında sahilleri ihalesiz olarak kiraladığı biliniyor. Kısa süre önce de Antalya’nın Demre ilçesi, Üçağız Mahallesi Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12 milyon 983 bin metrekare yüzölçümlü yüzer iskele, dolgu alanı ve denizsel alan MUÇEV’e 10 yıl süreyle kiralandı. Vakıf, Edirne’nin Keşan ilçesinde 11 adet kıyıyı ve Muğla’nın Dalaman, Fethiye, Ula ve Menteşe ilçelerinde de sahil kiraladı. Bakanlığın, MUÇEV’e son kıyaklarından biri de Antalya’nın Alanya ilçesinde 3’üncü Derece doğal sit alanı olan Aysultan Kadınlar Plajı oldu. Plaj MUÇEV’e 10 yıllığına kiralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birçok sahili ihalesiz olarak MUÇEV adlı şirkete kiralamış

Kaymakam ve başdanışman da yönetiminde

Şirket yönetiminde bulunan isimler şu şekilde:

♦ Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız

♦ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık

♦ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can

♦ Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Esengül Civelek de şirketin eski yöneticisi

Kaynak: İsmail Arı/Birgün
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA