20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

MSC CRUİSES’DAN 'PANDEMİ BOYUNCA GEZİNMEK' RAPORU

MSC Cruises, COVID-19 için sağlık ve güvenlik protokolü dahil artı emisyonları azaltma konusundaki beklentileri içeren raporu yayınlad

MSC Cruises’dan 'Pandemi Boyunca Gezinmek' raporu

23 Temmuz 2021 Cuma 13:00

CENOVA - MSC Cruises'ın COVID-19’a müdahalesini vurgulayan 2020 Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı. Rapor esas olarak MSC Cruises'ın COVID-19'un neden olduğu zorluklara verdiği yanıta odaklanıyor.

MSC Cruises, geçen Ağustos ayında Akdeniz'de gemi yolculuğuna geri döndüğünü gören bir sağlık ve güvenlik protokolünün getirilmesi de dahil olmak üzere, hattın operasyonlarını COVID-19 zorluklarıyla yüzleşmek için nasıl ayarladığını vurgulayan ve artı emisyonları azaltma konusundaki beklentileri içeren 'Pandemi Boyunca Gezinmek' başlıklı 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı.

pierfrancesco-vago.jpg

VAGO: YOLCU SAYıSı %78 AZALDı
Geçen yıl ticari olarak faaliyette olan gün sayısı %75, taşınan yolcu sayısı ise %78 azaldığını belirten MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago şunları söyledi: "2020 boyunca büyük bir miktar elde ettik ve MSC Cruises pandeminin getirdiği zorlukların üstesinden geldi" dedi , "Tüm misafirlerimizi ve mürettebatımızı erkenden eve güvenli bir şekilde getirdik ve o zaman ilk biz olduk. Seyir yolculuğunu yeniden tanımlayan ve onu şimdi ve gelecekte bir tatil için en güvenli seçeneklerden biri haline getiren sektör lideri sağlık ve güvenlik işletim protokolümüzü başlattıyoruz. Bütün bunları yaparken, hem etik hem de sürdürülebilir bir şirket olma taahhütlerimizi gözden kaçırmadık.'

GERI DÖNÜŞ
Rapor, geçen Mart ayında on binlerce yolcunun geri dönüşünü ve ardından mürettebat üyelerini ve filonun yerleşimini açıklıyor.
Mürettebatın ruh sağlığını desteklemek için verilen hizmetleri, kıyıdaki çalışanlar için uzaktan çalışmayı sağlamak için sunulan altyapıyı, eğitimin yanı sıra küresel bir iletişim platformunun kurulmasını özetliyor .


SAĞLıK VE GÜVENLIK ÖNLEMLERI
Uluslararası üne sahip halk sağlığı uzmanlarından oluşan bir Blue Ribbon COVID-19 Uzman Grubu ile ortaklaşa hazırlanan, raporda açıklandığı gibi, MSC’nin 16 Ağustos'ta yeni sağlık önlemleriyle Akdeniz'de seferlerine devam ettiği belirtildi.

msc-cruises-019.jpg

VAGO: 'KABARCıK' GEZI KONSEPTINI ÖZETLIYOR
MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, şöyle devam etti: “Emisyonları azaltmak ve LNG ile çalışan gemilere yatırım yapıyoruz. 'LNG gibi yeni teknolojilere yatırım yaparak emisyonları azaltarak gezegenimizi korumada önemli ilerleme kaydettik. Bizi 2050 yılına kadar net karbon nötr operasyonlara ve ayrıca insanlarımıza bakma, özen gösterme konusundaki diğer büyük başarılara daha da yaklaştırıyor. Ziyaret ettiğimiz yerler için, MSC Vakfı aracılığıyla tedariki iyileştirmek ve acil durum desteği sağlamayı planladık.”
 

linden-coppell-msc.jpg

LINDEN COPPELL: SıFıR EMISYON IÇIN HÜKÜMET DESTEĞI LAZıM
MSC Cruises Sürdürülebilirlik Direktörü Linden Coppell şunları söyledi: “Halen endüstrimiz neredeyse tamamen fosil yakıtlara bağımlıdır. Sıfır emisyon hedefimize ulaşmak için yeni yakıtlara geçmemiz ve kruvaziyer endüstrisindeki bu büyük geçişi sağlamak için hükümetlerin ve düzenleyicilerin desteğine ihtiyacımız olacak.

Bu arada, mevcut filomuzun enerji verimliliğini artırmaya kararlıyız ve geleceğe en iyi nasıl hazırlanacağımızı düşünüyoruz. Bu, uygun ölçekte mevcutsa, mevcut makinelerde ve sistemlerde önemli değişiklikler olmaksızın mevcut yakıtların yerini alabilecek düşük karbonlu yakıtların kullanımının araştırılmasını içeriyor.

2008 yılına kıyasla 2030 yılına kadar emisyon yoğunluğunda %40 iyileştirme hedefine ulaşma veya aşma hedefini karşılama veya aşma yönünde ilerlemeye devam ediyoruz.”

VERİMLİLİKTE YÜZDE 30 ARTIŞ
Raporda şunlara yer veriliyor: 2020'de önceki yıllara kıyasla gerçek karşılaştırmalar yapmak uzun yüklemelerle mümkün değil” '2020'de bir önceki yıla kıyasla %2,5'lik bir iyileşme görüldü, bu da 2008'den bu yana verimlilik iyileştirmelerini %30'un üzerine çıkaracak. 2022'de hizmete girmesi nedeniyle, hattın ilk LNG ile çalışan gemisi MSC World Europa üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz yıl hızlandı ve iki ek LNG gemisi 2023 ve 2025'te hizmete girecek

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK PROJELERI
2020'nin sonunda, AB Ufuk 2020 fonu, yeni enerji teknolojileri ve gemi tasarımı araştırmalarıyla düşük karbonlu denizcilik operasyonlarını teşvik etmeyi amaçlayan CHEK Konsorsiyumu'na destek verdi .
Gemideki otomasyon sistemlerini ve sensörleri kullanarak veri toplayan yenilikçi bir gemi enerji optimizasyonu süreci olan Ecorizon, geçen yıl MSC Grandiosa'da da kullanıldı ve geminin enerji profili hakkında kesin bir durum raporu sağladı. Toplanan bilgiler, gemideki operatörlere rehberlik etmek, operasyonel profilleri ve yolculuk yönetimini iyileştirmek için kullanılıyor.

KARBONSUZLAŞTıRMAYA ODAKLANMA
Linden Coppell sözlerini şöyle tamamladı: "Bu rapor, COVID-19'un bize getirdiği acil zorlukları kabul ediyor ve buna rağmen, çevresel ve sosyal yükümlülüklerimize ve eylemlerimize, özellikle de karbonsuzlaştırmaya yönelik artan talebimize odaklanmaya devam ediyoruz. Raporda yer aldığı gibi, plastik kullanımını daha da azaltmak, atıkları azaltmak ve deniz yaşamı ve biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkiyi en aza indirmek için işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA