20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MSC CRUİSES: 'DAHA FAZLA YATIRIM'

MSC Cruises CEO'su Gianni Onorato, 2024'ün Kuzey Amerika pazarında büyüme ve Çin'in geri dönüşüyle ​​ilgili olacağını söyledi.

MSC Cruises: 'Daha Fazla Yatırım'

15 Ocak 2024 Pazartesi 22:30

FLORİDA - MSC Cruises CEO'su Gianni Onorato, 2024'ün Kuzey Amerika pazarında büyüme ve Çin'in geri dönüşüyle ​​ilgili olacağını söyledi. "Kuzey Amerika'ya daha fazla yatırım yapıyoruz" dedi ve Meraviglia'nın yıl boyunca New York dışındaki programına, Magnifica'nın Miami dışına kısa yolculuklara çıktığına ve şirketin Kuzey'e beş gemiyle hizmet vermesi nedeniyle Ocean Cay'ın genişletilmesine dikkat çekti. Amerika 2023-24 kışı için
Bu, markanın 2025'in başlarında Miami'den hizmete başlayacak olan 5.400 kişilik World America için hazırladığı temelin bir parçası.

msc-cruises-ceo,-gianni-onorato.jpgOnorato, "Ve Galveston'da 2025'te gerçekleşecek yeni girişimimizi sonlandırıyoruz" dedi.

Şirketin Kuzey Amerika'da pastadan pay almak istediğini ve seyahat danışmanları topluluğu için pazarlama, marka bilinirliği ve sistemlere önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Onorato, 2024'te yeni bir inşa olmazsa MSC'nin kapasitesinin "yalnızca" yüzde 7 artacağını söyledi.

Yatırımların sadece gemiler olmadığını, aynı zamanda Ocean Cay gibi altyapının desteklenmesinin yanı sıra MSC'nin Miami, Barselona'daki yeni terminalleri ve Durban limanına yapılan yatırımları da kapsadığını sözlerine ekledi.

Çin'e Büyük Dönüş

Onorato, "Çin'e döneceğimiz için çok heyecanlıyız" diye devam etti. "Bellissima uluslararası bir şirketin ilk gemisi olacak ve yılın ilerleyen zamanlarında oraya ikinci bir gemi olan Splendida'yı koyacağız."

Her iki geminin de MSC'nin de inşa ettiği Japonya'ya girip çıkması bekleniyor.

Onorato, Akdeniz'in de önemli bir rol oynamaya devam edeceğini, şirketin bu kış bölgede üç gemisinin bulunduğunu ve bunların hepsinin de hafta boyunca yelkenli seferler yapacağını söyledi.

Başlıca kaynak pazarları arasında MSC'nin Euribia'daki Southampton merkezli bir gemisinin bulunduğu İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık yer alıyor.

Daha Dünya Standartlarında

MSC, 2023'ün sonlarında iki Dünya Klasmanında gemi daha taahhüt ederek Chantiers de l'Atlantique ile 2026'da üçüncü, 2027'de dördüncü ve beşinci gemi opsiyonunu resmileştirdi.

Onorato, pandeminin başlangıcından bu yana büyük gemiler için gemi siparişi verilmemesi nedeniyle bunun şirketin pazara olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.

2026 yeni yapısı için dağıtım duyurusunun yılın başlarında yapılması planlanıyor.

Yeni gemilerin biyo ve sentetik metan ve yeşil metanol dahil olmak üzere çeşitli alternatif yakıtlara hazır olacağını da belirtmekte fayda var.

Onorato, "Geleceğin yakıtlarına hazır olmamız gerekiyor" dedi ve "bu gemilerle hazırız.

“Sürdürülebilirlik karar verme sürecimizin merkezinde yer alıyor.

"Bu yeni teknolojiyle daha sürdürülebilir bir şirket olabileceğimize ve 2030 ile 2050 için belirlediğimiz hedefleri karşılayabileceğimize inanıyoruz. Ayrıca yeni yakıtlara yönelik yeni çözümlerin geniş ölçekte mevcut olacağından da eminiz."

Onorato, şirketin mevcut iki LNG destekli gemisi gibi sürdürülebilirlik çabalarının, sürdürülebilir seyahatin ne kadar mümkün olabileceğini gösterme konusunda meyve vermeye başladığını söyledi.

“Bir aile şirketi ve özel bir şirket olduğumuz için kararları çok daha kolay ve çok daha hızlı alabiliyoruz” dedi.

Onroato, giderek daha fazla tüketicinin sürdürülebilirliğe dayalı kararlar aldığını sözlerine ekledi.

“Ve bu günlük karar verme tercihlerimizin bir parçası. Her zaman bunun sürdürülebilirlik hedeflerimiz ile nasıl uyumlu olduğuna bakıyoruz.”

İleriye bakmak

Onorato, "Genel ekonomiyle ilgilenmiyorum" dedi. “Kruvaziyer sektörü zor zamanlarda daha dayanıklıdır. Paranın karşılığı var ve ekonomik sıkıntı olursa bundan faydalanabiliriz.”

Diğer iyi haberler arasında şirketin normale dönen mürettebat değişim oranı yer alıyor.

Şirket her zaman daha verimli olmayı hedeflese de 2024 yılı, 2019'dan bu yana MSC'nin Onorato'nun normal rezervasyon aralığına geri döndüğü ilk yıl olacak.

"Bu büyük bir fark yaratıyor" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA