19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

MOTORU DURDURAN PİLOT 83 CİNAYETE TEŞEBBÜSTEN YARGILANIYOR

Pilotu Joseph D. Emerson'un , uçağın motorlarını yarı yolda kapatmaya çalıştıktan sonra 83 adet cinayete teşebbüsle suçlandı.

Motoru durduran pilot 83 cinayete teşebbüsten yargılanıyor

04 Kasım 2023 Cumartesi 18:00

SAN FRANSISKO- Uçağın motorarlarını havada kapatmaya çalışırken, yardımcı pilot ve yolcular tarafından engellenen pilot 83 yolcuyu öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. Alaska Havayolları ( ALK ) - Ücretsiz rapor alan pilotu Joseph D. Emerson'un , uçağın motorlarını yarı yolda kapatmaya çalıştıktan sonra 83 adet cinayete teşebbüsle suçlandığını duyurdu.

YOLCULAR TOPLU DAVA AÇTILAR
Gözaltındaki pilot Emerson suçsuz olduğunu iddia ederken Alaska Havayolları, uçuşta bulunan yolculardan bazılarının açabileceği birçok davanın ilk etabıyla karşı karşıya kaldı. NBC News tarafından bildirildiği üzere , yolcular Matthew Dolan, Theresa Stelter ve Paul Stephen, 2 Kasım'da Washington King County Yüksek Mahkemesinde uçuşta bulunan diğer yolcular adına toplu dava açtılar.

Şikayete göre, uçaktaki yolcular travmatik olaydan sonra mide bulantısı, uykusuzluk ve genel kaygıdan "gereksiz yere acı çektiler".

alaska-havayollari.jpg

FELAKET ÖNLENDİ
Güvenlik tarama süreçlerinin böyle bir duruma izin verecek şekilde bozulduğuna dair "açık bir kamu açıklaması" ve Emerson'un özel olarak uygun bir şekilde taranmadan neden yedek koltuğa oturmasına izin verildiğine dair bir cevap talep ediyorlar. Davacıları temsil eden bir avukat, "Olayın kitlesel bir felakete dönüşmesini yalnızca şans engelledi" dedi.

PİLOTU KOLTUĞA BAĞLADILAR
Alaska Air Group yan kuruluşu Horizon Air tarafından 22 Ekim'de Washington Eyaleti Everett'ten San Francisco'ya gerçekleştirilen uçuşta yardımcı pilot ve mürettebatın diğer üyeleri, motorların kontrolünü ele geçirerek ve Emerson'u uçuşun geri kalanı boyunca koltuğuna kelepçeleyerek trajediyi önleyebildiler

ZEHİRLİ MANTAR YEMİŞ
Ancak sonraki haftalarda takip edilen soruşturma birçok rahatsız edici ayrıntıyı ortaya çıkardı.
Emerson , Kokpitin atlama koltuğunda yedek çalışan olarak seyahat ederken, daha sonra araştırmacılara uçuştan iki gün önce psychedelic mantar aldığını , 40 saat boyunca uyumadığını ve ardından sinir krizi geçirdiğini söyledi. Uçaktan elde edilen kayıtlarda Emerson'un motorları kapatmaya çalışmadan önce "İyi değilim" dediği görülüyor.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA