23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

MNG KARGO YÜZDE 100 BÜYÜDÜ

MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, geçen yıl yüzde 100'lük bir büyüdüklerini söyledi. Kut, Gaziantep'te basın toplantısı düzenledi.

MNG Kargo yüzde 100 büyüdü

22 Şubat 2008 Cuma 14:00

GAZİANTEP -MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, geçen yıl yüzde 100'lük bir büyüdüklerini söyledi. Kut, Gaziantep'te basın toplantısı düzenledi.

2003 yılında 65 şube, 6 bölge müdürlüğü, 10 aktarma merkezi ve 450 çalışanla hizmet vermeye başladıklarını belirten Kut, bugün 6 bin çalışan, 600 şube, 20 bölge müdürlüğü, 26 aktardma merkezi, 2 bin araçlık filo ve 8 uçak ile bin 150 yerleşim birimine hizmet veren büyük bir kuruluş haline geldiklerini söyledi.

 

Kut, "MNG Kargo sektörde bir ilki gerçekleştirerek, uçak ve karayolu taşıtlarının ortak operasyonu sayesinde Türkiye'nin her şehrine ve şubelerinin bulunduğu yerleşim merkezlerine 24 saatte kargo teslimi yapmaktadır. Yurtiçi hizmetlerine ek olarak, yurt dışındaki güvenilir networkleri sayesinde tüm doküman ve paketleri dünyanın 220 ülkesine hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde taşıma hizmeti vermekteyiz." dedi.

 

Dünyada ve Türkiye'de kargo pazarının GSMH'nin yüzde 10'u büyüklüğünde olduğunu kaydeden Kut, "Türkiye'nin GSMH'si yaklaşık 500 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Buna göre Türkiye'de ulaştırma taşımacılık alanında olması gereken pazar 50 milyar dolar civarındadır. Şu an kargo, kurye ve lojistik firmalarının hizmet sunduğu pazarın organize olmuş bölümü sadece 6 milyar dolardır. Kalan 44 milyar dolarlık bölüm hizmet götürmeyi beklemektedir" diye konuştu.

 

Geçen yıl hedefledikleri yüzde 100'lük büyümeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Kut, "Bu rakamsal değerin bizim için anlamı, MNG Kargo ailesinin 6 bin bireyi ve onların aileleri başta olmak üzere hizmet verdiğimiz müşteriler ile ülke ekonomisine sağladığımız katma değerdir. Bu başarının bizim için manevi değeri rakamlarla ifade edilemez. Ülkemizin büyümesi kentlerimizin büyümesi ile olacaktır ve ekonominin gelişmesi ile kentlerimizde taşımacılık, dağıtım potansiyeli geliştikçe bizler de gelişeceğiz. MNG Kargo olarak her geçen yıl daha da büyümekteyiz. Biz büyürken ülkemize gönül borcumuz olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

 

Çeşitli tanıtım projeleri geliştirdiklerini ve bunlardan birisinin de Gaziantep'in tanıtımına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Kut, Gaziantep'in simgesi haline gelen fıstık, baklava ve Zeugma görselleri ile kargo poşetlerini süslediklerini sözlerine ekledi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA