20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MISIR'DA İÇİNDE MUMYA BULUNAN 100 LAHİT KEŞFEDİLDİ

Başkent Kahire'nin güneyindeki Sakkara nekropolünde keşfedilen lahitlerin ülkede yılbaşından beri ortaya çıkarılan en büyük "hazine" olduğu açıklandı.

Mısır'da içinde mumya bulunan 100 lahit keşfedildi

15 Kasım 2020 Pazar 17:00

KAHİRE- Mısır'da bazılarının içinde mumya bulunan iki bin yıl öncesine ait en az 100 lahidin çok iyi muhafaza edilmiş şekilde bulunduğu açıklandı. Başkent Kahire'nin güneyindeki Sakkara nekropolünde keşfedilen lahitlerin ülkede yılbaşından beri ortaya çıkarılan en büyük "hazine" olduğu açıklandı.

Mühürlü durumdaki ahşaptan lahitler için düzenlenen törende eserlerin milattan önce 700 ile 30 yılları arasında yaşamış önemli mevkilerdeki yöneticilere ait olduğu belirtildi. Açılan tabutlardan birinde arkeologlar, renkli hiyerogliflerle süslenmiş kefene sarılı bir mumya bulunduğunu açıkladı. Açılacak diğer lahitlerde de mumyalar bulunabileceği kaydedildi.

misirda-icinde-mumya.jpgMısır Kültür Bakanlığı ayrıca gelecek haftalarda bir başka nekropolün daha bulunduğu bilgisini paylaşabileceklerini de açıkladı. Mısır tüm bu keşifler sayesinde Covid-19 ve 2011'den beri süregelen siyasi istikrarsızlık nedeniyle durma noktasına gelen turizm sektörünü yeninden canlandırmayı hedefliyor.

Geçen ay da aynı bölgede 2 bin 500 yıllık 80'den fazla lahit ortaya çıkarılmıştı.

Sakkara sit alanı Gize piramitlerinin 15 kilometre güneyinde bulunuyor. Eski Mısır'ın başkenti Memphis'i de barındıran Gize platosu, Unesco'nun dünya kültür mirası listesinde bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA