20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MİLLİ EĞİTİM BAKALIĞINA SELÇUK GİTTİ PROF. DR. MAHMUT ÖZER GELDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevden alındı, yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Milli Eğitim Bakalığına Selçuk gitti Prof. Dr. Mahmut Özer geldi

06 Ağustos 2021 Cuma 01:16

ANKARA-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevden alındı, yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Resmi Gazete'de yer alan ifade şöyle:
Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer Türkiye Anayasasının 104'üncü ve 106'ıncı maddeleri gereği atanmıştır.

prof.-dr.-mahmut-ozer-.jpgPROF. DR. MAHMUT ÖZER KİMDİR?
Profesör Doktor Mahmut Özer, eğitim camiasının yakından tanıdığı bir isim. Eski ÖSYM Başkanı olan Özer, 2018 yılından beri Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim üyelikleri yaptı.
Mahmut Özer, 4 Ekim 2017'de ÖSYM Başkanı olarak atandı. 2018'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Yaklaşık 3 yıldır Bakan Yardımcısı olan Özer, mesleki teknik eğitim, ortaöğretim, ölçme değerlendirme, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusunda çalışmalar yürütüyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA