18 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara7°C
  • Antalya20°C

MİLLETVEKİLİ ÇOKAL: TURİZM GELİŞTİRME AJANSI TURİZME KATLI SAĞLAMAZ'

İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal: Teklifin turizme  Teklifin turizme katkı sağlamaktan ziyade turizm gelirlerinden pay alma duygusu ile hazırlandığını savundu.

Milletvekili Çokal: Turizm geliştirme ajansı turizme katlı sağlamaz'

05 Temmuz 2019 Cuma 15:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı hakkındaki kanun teklifini eleştiren İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, yaptığı yazılı açıklamada, “ Ülkemize gelen turist sayısında yaşanan artıştan etkilenilerek hazırlandığı anlaşılan kanun teklifi ‘bu turizmciler iyi para kazanıyor galiba, bizde payımızı alalım’ demekten başka bir şey değil. Turizmin onca sorunu varken, şehir ekonomileri turizmden nerede ise hiç pay alamazken biz ‘ turizmcinin gelirlerinden pay alalım ve harcarken de kimseye hesap vermeyelim.

turizm-.JPGÇokal,TBMM Genel Kurulu'n da yaptığı konuşmada iktidar partisi tarafından hazırlanan '' Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı hakkındaki  kanun teklifini sert sözlerle eleştirdi.

turizm--002.JPGTeklifin turizme  Teklifin turizme katkı sağlamaktan ziyade turizm gelirlerinden pay alma duygusu ile hazırlandığını savunan Dr. Tuba Vural Çokal “ Turistlerin şehir ekonomilerine daha fazla katkı sağlamalarını konuşmamız gerekirken, şehir vergilerini tartışmamız gerekirken, turistleri otelden çıkarmanın yollarını aramamız gerekirken biz burada otelciden pay alıp kimse tarafından denetlenemeyecek bir kurula verilmesini görüşüyoruz” dedi.    

turizm--001.JPGHAZIRLANAN TEKLİF TURİZME KATKI SAĞLAMAZ
 Teklifin turizme katkı sağlama amacından uzak olduğunu savunan Dr. Tuba Vural Çokal “ bu teklifi hazırlayan arkadaşlarımız televizyonlarda gördükleri ‘Turizmde rekorlar kırıldı. Şu kadar turist Rusya’dan geldi. Otel odaları doldu taştı’ haberlerinden etkilenmişler ve ‘Madem bizim televizyon kanallarına göre oteller paraya para demiyor biz de buradan pay alalım. Kendimiz harcayalım harcarken de hesap vermeyelim’ diyerek kağıdı kaleme ellerine almışlar ve bu kanun teklifini hazırlamışlar. Amaçları turizme katkı sağlamak olsaydı; bugün, ülkemize kadar gelen ve otellerimizde konaklayan turistleri otelden çıkarıp tarihi ve kültürel mirasımızı, doğal güzelliklerimizi göstermenin yollarını konuşurduk” diye konuştu.
turizm--002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA