20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MİLANO BERGAMO HAVALİMANI’NDA BÜYÜK YATIRIM BAŞLADI

Rekabetçi, modern bir havalimanı olarak gelişimini sürdüren Milano Bergamo, yeni bir terminal genişletmesi de dahil olmak üzere büyük yatırımlarla genişleme çalışmalarına başladı.

Milano Bergamo Havalimanı’nda büyük yatırım başladı

21 Temmuz 2023 Cuma 17:00

MİLANO- Milano Bergamo Havalimanı, yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak için geleceğe yatırım yapmak ve "gereğini aşmak" için altyapı projelerine devam ediyor

Rekabetçi, modern bir havalimanı olarak gelişimini sürdüren Milano Bergamo, yolculara hizmet vermek için "geriye ve öteye" giderken yeni bir terminal genişletmesi de dahil olmak üzere daha fazla büyük yatırıma başladı.

milano-bergamo-havalimani,-sacbo,-giacomo-cattaneo,.pngSACBO Ticari Havacılık Direktörü Giacomo Cattaneo, "Havaalanının altyapı gelişiminin, karşılaştığımız sürekli artan yolcu sayısını karşılamamıza izin vermesini sağlamak için sürekli çalışıyoruz ve Lombardiya bölgesine gidip gelenler için lider tercih olmaya devam edebilmemizi sağlıyoruz" dedi.

milano-bergamo-havalimani,.jpgTemmuz 2024'ün başında tamamlanması planlanan Milano Bergamo'nun terminal genişletme çalışmalarının ilk aşaması başladı. Toplam 78.000 metreküplük yeni inşaatı kapsayan ilk geliştirme, 22 yeni check-in kontuarının tanıtıldığı bir check-in salonu ve bir bagaj taşıma sistemi genişletmesini içerecek.

2025 yazında açılması planlanan ikinci faz, 7.400 m2'lik güvenlik, duty free ve biniş salonu alanlarından oluşacak. En son teknolojiye sahip 14 adede kadar C3 tipi güvenlik X-ray istasyonunun gelişiyle, ağ geçidinin yolcuları el bagajlarından sıvıları ve dizüstü bilgisayarları çıkarma ihtiyacından kurtulacak. Schengen dışı iki yeni kapının eklenmesi ve duty free alanının iki katından fazla artırılması, yüksek düzeyde yolcu deneyimini garanti etmeyi amaçladığı için havalimanının hizmetlerini de destekleyecektir.

milano-bergamo-havalimani,-.jpgCattaneo, "İlerlememiz ve geliştirmemiz boyunca, çevresel etkimizi azaltmak için sürdürülebilir malzemelerin kullanımına özel önem verildi ve verilmeye devam edecek" dedi. "SACBO'nun havalimanımıza yaptığı yatırım, kendimizi daha da geliştirmemize ve Milano'nun ve aslında İtalya'nın önde gelen kapılarından biri haline gelmemize olanak tanıyor."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA