20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

MİKE BOYD: HAVAYOLU İŞ SEYAHATİ GERİ GELEMEYECEK

Havayolu endüstrisi uzmanı Boyd Group Uluslararası Başkanı Mike Boyd, önceki yıllara göre "çok daha az" kırılganlığa sahip bir sektör olan eğlence amaçlı seyahatlere odaklandığını açıkladı.

Mike Boyd: Havayolu iş seyahati geri gelemeyecek

20 Nisan 2023 Perşembe 21:00

NEW YORK -Boyd Group Uluslararası Başkanı Mike Boyd, iş seyahati çağının "geri gelemeyeceğini" söylüyor. Uzun süredir havayolu endüstrisi uzmanı olan Rachelle Akuffo, Delta ( DAL ) ve United Airlines'ın ( UAL ) olumlu görüşlerinin hemen ardından sektöre bakış açısıyla Yahoo Finance Live'da katıldı .

Boyd, video tekliflerinin kolaylığına ve verimliliğine işaret ederek, işletmeler için hava yolculuğunun "eskiden olduğu kadar zaman açısından verimli" olmadığını söylüyor . Havayollarının bunun yerine , önceki yıllara göre "çok daha az" kırılganlığa sahip bir sektör olan eğlence amaçlı seyahatlere odaklandığını açıklıyor . Ancak Boyd , "enflasyonun ne yapacağını bilmiyoruz" uyarısında bulunuyor .

mike-boyd.jpgBoyd, havayolu endüstrisinin "iki paralel" sisteme bölünebileceğini söylüyor. "Yolcu karışımına" hitap eden büyük havayollarınız var: Delta, American ( AAL ), United ve Southwest ( LUV ). Ardından, tamamen eğlence trafiğine odaklanan ultra düşük maliyetli taşıyıcılar ( ULCC'ler ) var : Boyd'un "isteğe bağlı dolarlar geçerli olduğu sürece" iyi olacağını söylediği Spirit ( SAVE ), Frontier ( ULCC ), Allegiant ( ALGT ) gibi düşünün. İnsanların, "kahvaltıda bir yumurta alamasalar bile" uçak yolculuğuna "harcamaya istekli" olduklarını harcama alışkanlıklarıyla açıkça ortaya koyduğunu ekliyor.

mike-boyd-001.jpg

Önemli Video Anları:

00:00:11 İş seyahati "geri gelmeyecek"

00:00:45 Boş zaman seyahatleri, tüketiciler için "harcama gıda zincirinde" daha yüksek

00:01:08 Gezginlerin karışımı "farklı olacak"

00:01:36 İki "paralel havayolu sistemine" bakıyoruz

00:02:14 İnsanlar havayolu seyahatinde "harcamaya istekli"

RACHELLE AKUFFO: Açıkça güvendikleri boş zaman talebine bakıldığında, yine de iş talebinde hala bir gecikme görülüyor. İkinci ve üçüncü çeyreğe girerken bu iki alanın nasıl ilerlemesini bekliyorsunuz?

MIKE BOYD: İş seyahati geri gelmeyecek. Bak, 10 yıl önce-- daha 10 yıl önce, patronla görüşmek için Hartford'dan New York'a gazeteleri getirmen gerekiyordu. Bugün patron zaten bu bilgiye sahip. Başka bir deyişle, burada video ile yaptığımız şey, eskiden orada olan birçok iş seyahatinin yerini alıyor.

Hava yolculuğu, diğer modalitelerle karşılaştırıldığında eskisi kadar verimli veya zaman açısından verimli değil. Ancak buradaki en büyük sorun boş zaman seyahati ve bu açıdan bize öyle geliyor ki eğlence seyahatinin kırılganlığı eskisinden çok daha az.

Boş zaman seyahatlerinin harcama zincirinde, örneğin 10 yıl öncesine göre çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bunun dayanacağını düşünüyorum. Enflasyonun ne yapacağını bilmiyoruz.

RACHELLE AKUFFO: Öyleyse, COVID'in arkasından gelen bu tür birikmiş seyahat talebi birikimimiz olduğuna göre, şimdi daha geleneksel seyahat dönemlerine mi dönüyoruz? Artık normal seyahat dönemlerine dönüş var mı?

MIKE BOYD: Bence her zamanki seyahat ani yükselişler ve inişler. Ama yine de, gezginlerin karışımı farklı olacak. Kısa mesafeli iş seyahatleri, iş yapmanın çok etkisiz bir yolu olduğu için ortadan kalktı. Pek çok eğlence seyahati-- Avelo gibi şu taşıyıcılara bir göz atın. Söyleyebileceğimiz kadarıyla çok iyi gidiyorlar.

Ruhunuz var. Frontier'a sahipsiniz. Pazarın bir sektörünün peşindeler. Ve o sektör gitmeye başladığında daha fazlasını öğreneceğiz. Ama şu anda hala nispeten güçlü. Bu yüzden, iki paralel havayolu sistemimizin olduğu bir duruma geri döndüğümüzü düşünüyorum. Biri, tamamen boş zaman trafiğinin peşinden giden ULCC'lerdir. İkincisi, Delta ve American, United, Southwest gibi karma seyahatlerin peşinden giden taşıyıcılardır.

RACHELLE AKUFFO: Yani aynı düzeyde dalgalanma mı bekliyorsunuz? Bu ULCC'lerin bazılarından bahsettiniz. Bu, orada bahsettiğiniz gibi bir Ruh, bir Sınır, Allegiant, Avelo'yu içerir.

MIKE BOYD: Evet, bence yine, ihtiyari dolarlar geçerli olduğu ve insanlar onları orada nasıl harcadıkları sürece, bu taşıyıcılar iyi olacak çünkü yeni pazarlara girmeyi çok iyi başardılar. Demek istediğim, Florida trafiğini hızlandırma yeteneği benim için hayret verici, yani, kesinlikle hayret verici. Ancak bu, insanların kahvaltıda bir yumurta alamasalar bile buna para harcamaya istekli oldukları anlamına geliyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA