22 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C
  • Antalya19°C

MEVLANA'NIN 748. VUSLAT YILDÖNÜMÜ "DEDE EFENDİ" İLE ANILIYOR

Öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında Antalya'da Şeb-i Arus töreni ile anılıyor.

Mevlana'nın 748. Vuslat yıldönümü "Dede Efendi" ile anılıyor

13 Aralık 2021 Pazartesi 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya - Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğretileri ile dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 748’inci yılı Şeb-i Arus töreni ile anılacak. 16 Aralık Perşembe saat 20.00’de AKM'de düzenlenecek törene tüm Antalyalılar davet edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğretileri ile dünyada ilgi uyandıran, Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi, 16 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle anılacak. Etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde Semâ Töreni düzenlenecek.

seb-i-arus.jpgDEDE EFENDİ İLE ANILACAK

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konyalılar Federasyonu ve Konyalılar Derneği katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte ölümünün 175’inci yılı olması nedeniyle Hammâmîzâde İsmail Dede Efendi’nin Nevâ Mevlevî Âyini” icra edilecek. Şeb-i Arus etkinliğine tüm Antalyalılar davetli.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA