27 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara12°C
  • Antalya21°C

MERCAN TURİZM GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASINI ALAN İLK DMC OLDU

Mercan Turizm, misafirlerinin güvenliği için “Güvenli Turizm Sertifikası”nı alan ilk DMC seyahat acentesi oldu

Mercan Turizm Güvenli Turizm Sertifikasını alan ilk DMC oldu

17 Temmuz 2020 Cuma 17:00

İSTANBUL- Covid-19 salgınına karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı programa uyan Mercan Turizm, misafirlerinin güvenliği için “Güvenli Turizm Sertifikası”nı alan ilk DMC seyahat acentesi oldu
Mercan Turizm DMC Yönetici Ortağı Mehmet Mengü: “Önce misafirlerimizin güvenliği ve Türkiye’nin dünyaya güvenlik önlemlerini uluslararası düzeyde aldığımızı göstermek istedik" dedi.

MERCAN TURİZM ‘DÜNYANIN GÜVENLİĞİNİ’ KAZANDI
Mehmet Mengü şunları anlattı:" Türkiye’de 22 ofisi bulunan dünyada 32 ülkede denetim sertifikaları veren Almanya merkezli ve uluslararası kabul gören Royal Cert firmasının denetimi sonucu Güvenli Turizm Sertifikası’nı aldık. Yıllardır Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına hizmet veren Mercan Turizm DMC olarak artık dünyanın kabul gördüğü belgeye sahip olduk. Bu hem bize dünyanın güvenliğini kazandığımız için gurur veriyor, hem de Türk turizminin dünyaya “güven” vermesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

mercan-turizm-.jpgMERCAN TURİZM’İN HEDEFİ YÜZDE 100 GÜVENCE
Mehmet Mengü sözlerini şöyle sürdürdü:
“1985 yılından beri 35 yıldır Türk turizmine hizmet eden Mercan DMC Turkey olarak öncelikli hedefimiz “ülkesine memnun dönen ziyaretçi” ilkesinden hareketle, küresel ölçüde dünyayı sarsan Covid-19 salgını sonrasında alınması gereken tedbirlerin yüzde 100’ünü sağlamaktır. Sadece konuklarımızın değil tüm çalışanlarımızın da sağlıklı ortamlarda çalışmaları adına her türlü girişimi yapmış bulunuyoruz.”

mercan-turizm--001.jpgGÜVENLI TURIZM SERTIFIKASYON PROGRAMı
Covid 19 salgınının en çok zarar verdiği turizm sektöründe Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurtiçinde seyahate çıkacak ve yurtdışından gelecek turistlere Türk turizminin tüm birimleriyle güvenli olduğunu gösterebilmek için “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” başlattı.
Bu amaçla yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunan konaklama, havacılık, restoran, kafe, eğlence merkezi gibi işletmelerin Güvenli Turizm Sertifikası almalarını önerdi.
Bu kapsama taşıma, transfer, seyahat, tur organizasyonu ve rehberlik hizmetleri veren seyahat acenteleri, hem çalışanları, hem de misafirlerinin sağlıklarını korumak için programa katılmalarını belirtti. Bu bildiri sonrası bir çok konaklama tesisi yanında, yiyecek-içecek grupları sertifika programına katıldı. Acenteler arasında ise Mercan Tourism, “Güvenli Turizm Sertifikası”nı alan ilk DMC seyahat acentesi oldu
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA