20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

MENTEŞE'DE 3 GÜN SÜRECEK ŞENLİK BACA YAKMA TÖRENİ İLE BAŞLADI

Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla Büyükşehir Belediye binasının bahçesinde gerçekleştirilen baca yakma töreni ile başladı.

Menteşe'de 3 gün sürecek şenlik baca yakma töreni ile başladı

09 Ekim 2021 Cumartesi 11:00

MENTEŞE- Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği, Muğla Büyükşehir Belediye binasının bahçesinde gerçekleştirilen baca yakma töreni ile başladı.
Muğla Zihinsel Engelliler Halk Oyunu Ekibi ile Menteşe Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi sonrası konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Bizler Menteşe Belediyesi olarak 7 yıldan bu yana projelerimizi sizlerle paylaştık. Menteşe'yi birlikte yöneteceğiz diyerek yola çıktık.  Muhtarlarımız ve halkımızla birlikte bu zamana kadar Menteşe'yi yönettik. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. İlçeyi ev ev dolaşıyoruz. Halkın sorunları varsa tespit ediyoruz. Merkeze iki belediye olmamamızın da verdiği avantaj ile her vatandaşımıza hizmet götürüyoruz" dedi.

mentese-kultur-ve-sanat-senligi,.jpg  Başkan Gümüş, "Bizim siyasetimiz insan, siyasetle işimiz yok. Pandemide, yangınlarda tüm Muğla gördü. Belediyeler olarak neler yapabileceğimizi herkese gösterdik" diye ifade etti.
  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, "Şenlik ocak yakma, bacamızı devamlı olarak tüttürme amacıyla böyle başlıyor. Bacalarımız sürekli tütsün istiyoruz. Toplam 22 yıldır bu şenlik yapılıyor. Biz Muğla olarak tüm kesimlerden, tüm düşüncelerden herkesi bir araya getiriyor, Muğla'nın kültür, barış ve sevgi kenti olmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 mentese-kultur-ve-sanat-senligi,-001.jpg Gürün, "Bizim sevgiye ihtiyacımız var. Bir eleştiri yaparken dahi güzel kelimelerle onu iletmemiz gerekiyor. İnsan gönlünü kırdığınızda onu tamir etmek çok zor. Birileri bizi ayırmak için sivri dil kullanıyor. Bu dil hiç kimseye fayda getirmez ve halkımız bunu takip ediyor. Onunla ilgili gerekli cevabı halk verecektir" diye konuştu.
  Program, davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edecek.  Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20:30'da Mahşer-i Cümbüş isimli tiyatro ekibi seyirci karşısına çıkacak.

mentese-kultur-ve-sanat-senligi,-002.jpgMenteşe'de şenliğin ikinci günü sünnet şöleni ile başladı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 6'ncı Kültür ve Sanat Şenliği dün baca yakma töreni ile başlamış, akşam Cumhuriyet Meydanı'nda Mahşer-i Cümbüş isimli tiyatro ekibinin gösterisi ile ilk gün tamamlanmıştı. Şenliğin ikinci günü bugün sünnet şöleni ile başladı. 10 çocuğun sünnet töreni yapıldı, çocuklar belediye araçları ile Muğla turu attı

Program, bugün saat 11:00'de Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde  'Korona karikatürleri' isimli serginin açılışı ile devam edecek. Saat 13:00'de Sınırsızlık Meydanı'nda Yazar Beyza Alkoç'un imza günü, Saat 14:00'de Zihni Derin İş Merkezi Ayhan İçöz Salonu'nda Menteşe Belediye Tiyatrosu'nun Ormanın Anahtarı isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.
 mentese-kultur-ve-sanat-senligi,-003.jpg Saat 14:30'da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Yazar  İclal Aydın'ın imza günü, saat 16:00'da Arasta'da Tolga Tanyel'in resim sergisi, saat 17:30'da yine Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler'in 21. Yüzyıl ve Kemalist Devrimlerin Gerçekliği isimli söyleşisi ve imza günü ile devam edecek programın ikinci günü akşam saat 21:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Gripin konserinin ardından sona erecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA