21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • Antalya22°C

MEKSİKA’DA ‘MASKESİZ VE KURAL YOK’ TURİZM REKLAMINA TEPKİ

Acapulco,"her şey yolunda" şeklinde yayınladığı video reklam tartışma yarattı ve reklam yayınlan kaldırıldı.

Meksika’da ‘maskesiz ve kural yok’ turizm reklamına tepki

08 Ağustos 2020 Cumartesi 11:00

ACAPULCO / MEKSİKA - Meksika'nın kıyı kenti Acapulco, koronavirüs salgını sırasında sıkıntı çeken tatil beldesini bir turizm destinasyonu olduğunu hatırlatmak için "her şey yolunda" şeklinde yayınladığı video reklam tartışma yarattı.

Pasifik kıyısındaki Guerrero eyaletinin valisi, turistlerin yüz maskeleri veya sosyal mesafeler olmadan partilere, havuzlara ve gece kulüplerine gittiğini gösteren reklamları eleştirdi.

acapulco,.jpegVideolardan birinde, "Geçmişten kartpostal olmayı bıraktık, bugün kuralları değiştirdik" diyor. Başka bir ses, “Aslında kural yok” diyor. Ayrıca insanlar tuhaf yemekler yerken ve gece kulüplerine gidebilir: "Ne istersen ye, gece gündüz ve sabahın erken saatlerinde eğlen ... Yeni arkadaşlar ve yeni aşklar bul" deniliyor.

Reklamlardan birinin başlığı ise İngilizce olarak "Anne, Acapulco'dayım" şeklinde yer aldı.
 

Vali Hector Astudillo geç saatlerde, sosyal medya hesabından reklamların "zamana aykırı, duyarsız ve umursamaz" olduğunu yazdı. Bunun üzerine reklamlar turizm tanıtım sitelerinden çıkarıldı.

Vali Astudillo, Twitter hesabında, daha az çekici ama daha doğru sloganı tercih ettiğini yazdı: "Bütün bunlar bittiğinde, sizi burada bekliyoruz" dedi.
 

Acapulco bir zamanların göz alıcı turizm merkezi olarak biliniyor. Bu özelliği ile uluslararası bir jet sosyetenin dikkatini çekiyor. Romancı Gabriel Garcia Marquez, 1960'larda Acapulco’da bir tatil sırasında "100 Yıllık Yalnızlık" fikrini ortaya attı. 1975'te Bill Clinton, Hillary adında genç bir kadını Acapulco'da balayına götürdü ve sonra evlendi.

Ancak 1970'lerde ve 80'lerde, beldenin altyapısı çöktü ve körfezin iç kesimlerinde yoksul, kalabalık yerleşim birimleri yükseldi ve işsizlik, suç ve kirlilik gibi sorunların artmasına neden oldu.

2006'dan başlayarak, uyuşturucu çetesi şiddeti Acapulco'yu Meksika'nın en şiddetli şehirlerinden biri haline getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, şehir ve Guerrero eyaleti için en yüksek derecede "seyahat etmeyin" tavsiyesini sürdürürken, cinayetler 2019'un aynı dönemine kıyasla 2020'nin ilk yarısında yaklaşık % 20 oranında düştü.

Acapulco ayrıca şu ana kadar yaklaşık 6.000 koronavirüs vakası ve 756 ölüm kaydetti, ancak pandemi Temmuz ayı başlarında zirveye çıktı ve sayılar son haftalarda düştü. Yetkililer, bazı otellerin yaklaşık % 30 kapasiteyle sınırlı sayıda yeniden açılmasına izin verdiler. Ancak şehrin diskoları ve gece kulüpleri kapalı kaldı.

Federal Turizm Bakanı Miguel Torruco yerel medyaya yaptığı açıklamada, reklamların büyükanne ve büyükbabaların kulağında ve anılarında kalan bir tatil köyüne yeni nesili çekmek için başarısız olduğunu söyledi.

Aslında, her iki reklam da tatil köyünün 1960'lar ve 70'lerdeki görkemli günlerinin soluk görüntüleriyle başlıyor. Torruco, "Bu video Y kuşağı için kapsayıcı bir pazar nişini arıyor, ancak açıkçası bugün yaşadığımız zamanlar için değil" dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA