20 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

MATSO: MANAVGAT’I SOSYAL MEDYADA 4 DİLDE TANITIYOR

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş: Sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık.

MATSO: Manavgat’ı sosyal medyada 4 dilde tanıtıyor

12 Ağustos 2020 Çarşamba 18:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş: “Sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık. Ülkemizde ve hedef pazarlarımız olan Almanya, Rusya,Ukrayna, Polonya, Macaristan,Hollanda' da olmak üzere 6 ülkedeki sosyal medya kanalları vasıtasıyla bu video larımızı ücretli(sponsorlu) bir şekilde yayınlayarak kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz” dedib
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu üyeleri ve 16. Meslek Komitesi üyeleri ile basın toplantısı düzenledi. Kovid-19 salgını sonrası Manavgat –Side turizm destinasyonun sağlıklı ve güvenli turizm destinasyonu olduğunu anlatan tanıtım çalışmaları ve pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik durumu, pandemi sonrası durumu ve bu dönem de Oda olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

matso-tobb-001.jpgToplantıda pandemi döneminde MATSO olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Boztaş, yeni süreçte özellikle e-ticaretin öneminin daha çok anlaşıldığını belirterek, üyelerinin e-ticaret ile dünya pazarına açılması gerektiğine dikkat çekti.

Manavgat-Side turizm destinasyonun en sağlıklı ve güvenilir turizm destinasyonu olduğunu anlatan Başkan Boztaş, “MATSO olarak bölgemizin sağlıklı ve güvenilir olduğunu vurgulayan sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık. ülkemizde ve hedef pazarlarımız olan Almanya, Rusya,Ukrayna, Polonya, Macaristan,Hollanda' da olmak üzere 6 ülkedeki sosyal medya kanalları vasıtasıyla bu videolarımızı ücretli(sponsorlu) bir şekilde yayınlayarak kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. Toplam 3 hafta devam edecek olan tanıtım kampanyamızın her periyodunda ayrı, ayrı videolar yayınlayacağız” dedi.

manavgat’i-sosyal-medyada.jpgPANDEMİNİN İŞ DÜNYAMIZA ETKİLERİ

Manavgat ekonomisini değerlendiren MATSO Başkanı Ahmet Boztaş toplantıda şu açıklamaları yaptı; "2016 uçak krizinden sonra yeni yeni toparlanma sürecine girmekte olan bölge ekonomisi, umutla beklediğimiz 2020 yılı turizm sezonu öncesinde yaşanan covid 19 salgınının ülkemizi ve tüm dünyayı etkilemesi nedeniyle kentimiz ekonomisinde de derin yaralar açmıştır.

manavgat’i-sosyal-medyada-001.jpgPANDEMİ DÖNEMİNDE ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK

Bizler MATSO olarak bu dönemde çok aktif bir rol üstlenerek gece gündüz demeden 24 saat esaslı üyelerimizin yanında olmaya çalıştık. Hemen bir komisyon kurarak e-mail ve wassap üzerinden üyelerimizle iletişim kurarak yaşadıkları sorunları ve taleplerini hızla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) nezdinde hükümetimize ileterek, daha sonraki süreçte de açıklanan ekonomik tedbir paketlerinde çıkması sürecini takip ettik.

Ticaret Bakanımız Rahsar Pekcan , Hazine ve Maliye BakanımızBerat Albayrak, Tarım ve Orman Bakanımız S Bekir Pakdemirli ve TOBB Başkanımız S Hisarcıklıoğlu ile bizatihi ben kendim direk video konferans yöntemiyle iletişim kurarak sorun ve taleplerimizi anlatarak destek istedim. Ayrıca komisyonumuz hala görevine devam etmektedir. Gelen talep ve sorunları ilgili kurumlara ve TOBB'a aktarmaya devam etmekteyiz. Taleplerimizin bir kısmı hükümetimizin açıkladığı paketler içerisinde yer almıştır. Açıklanan bu paketler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.”

manavgat’i-sosyal-medyada-003.jpgRİSK OLUŞTURUYOR

Ancak açıklanan bu tedbir paketlerinde ki krediler ve yasal yükümlülük Olan vergi ödemeleri 3 ile 6 ay arasında ertelenmekte, bu ertelemeler kış dönemine denk gelmektedir. Ağırlıklı olarak bölge ekonomisinin turizme dayalı olması nedeniyle kış dönemine denk gelen ödemeler birikerek büyük bir risk oluşturmaktadır. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu durumu ilgili mercilerin dikkatine arz ederek bölgemiz özelinde ertelenen ödemelerin 2021 yılı turizm sezonu ile birlikte başlamasını talep ettik.

manavgat’i-sosyal-medyada-002.jpgKONTROLLÜ SOSYAL HAYAT – EKONOMİDE AYAKTA KALMA DÖNEMİ

1 Haziran itibari ile ülkemizde kontrollü sosyal hayat, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ekonomik aktivitelerin sürdürülmesi kararı alındığını hatırlatan Boztaş, ''. Bu dönem bizler için ayakta kalma dönemidir. Üyelerimizi sürekli olarak güncellenen sektörler bazında alınması gereken tedbirlerle ilgili web sitemiz ve sms üzerinden sürekli bilgilendirmekteyiz. Kurallara uymalarını talep etmekteyiz. Odamız tarafından bu yılın başında e-ticaret yılı ilan etmiştik. 2020 yılı başlarında üyelerimize yönelik eğitimlerimize de başlamıştık.. Fakat pandemi süreci bizi yavaşlattı. Ama biz yinede Bu pandemi döneminde de video konferans yöntemi ile eğitimlerimize devam etmekteyiz. Yakında facebook Türkiye yöneticilerini üyelerimizle buluşturacağız. Ayrıca odamız üyelerinin ücretsiz bir şekilde üye olabildikleri www.nevarsamanavgattavar.com.tr adresli bir sayfa kurarak(sayfa test yayınında) ve bu sayfanın tüm dünyada tanıtımını yaparak üyelerimizi e-ticaret’e yönlendirmekteyiz. Ticaret bakanlığımız tarafından açılan e-ticaret eğitim portalı ve e-ticaret pazar yerlerindeki destek paketleri hakkında üyelerimizi sms ve web sitemiz üzerinden bilgilendirilmektedir. Pandemi döneminde daha da büyüyen e –ticaretin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.Ben Buradan üyelerimize e-ticaret e yönelmeleri, dünyaya açılmaları için sizler aracılığıyla bir kez daha çağrı yapıyorum.ve diyorum ki dünya avucunuzun içinde , parmaklarınızın ucunda. Dünyaya mal satın.

manavgat’i-sosyal-medyada-004.jpg

EN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ ŞEHİR MANAVGAT

Arkadaşlar her sektör Pandemiden az veya çok etkilendi ama en fazla etkilenen sektör Turizmdir. Otellerimiz kapalı, işyerlerimiz kapalı, çalışanlarımız işsiz. Ama bu yeni dönemde biz bölge olarak en avantajlı noktadayız.

Niyemi ? Çünkü; Dünyada ülkemiz, Ülkemizde; Antalya

Antalya’da ise Manavgat – Side destinasyonu en sağlıklı, en güvenilir bölgedir.'' ifadesinde bulundu

manavgat’i-sosyal-medyada-004.jpgmanavgat’i-sosyal-medyada-008.jpg
4 DİLDE TANITIM VİDEOLARI

Bu bağlamda biz MATSO olarak bölgemizin sağlıklı ve güvenilir olduğunu vurgulayan sosyal medya kanallarında yayınlanmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 4 dilde 1 'er dakikalık 3 ayrı videolar hazırladık. Ülkemizde ve hedef pazarlarımız olan Almanya, Rusya,Ukrayna, Polonya, Macaristan,Hollanda' da olmak üzere 6 ülkedeki sosyal medya kanalları vasıtasıyla bu video larımızı ücretli(sponsorlu) bir şekilde yayınlayarak kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz.

Toplam 3 hafta devam edecek olan tanıtım kampanyamızın her periyotunda ayrı, ayrı videolar yayınlayacağız. 1. periyodu 4 gün önce başladı. Her periyodu 1 hafta sürecek. Bu gün sizlerle bu videolarımızın ilkini paylaşıyoruz. Bu videoların içeriğinde Manavgat belediyemizin çektiği görsellerden de yararlanıl dığının altını çizen Boztaş sözlerini şöyle tamamladı: ''Ayrıca 4 dilde e-iletiler hazırladık. Bu mektupları üyelerimizle paylaşarak hem videoların hem de e-iletilerin müşterilerine, dostlarına, tanıdıklarına gönderilmesini sağlayacağız. Bizde MATSO olarak muhatabımız kurumlara ve elçiliklere göndereceğiz. Amacımız 2020 turizm döneminde en sağlıklı ve güvenilir turizm destinasyonu olduğumuzu duyurarak bölgemize seyahat etmek, tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı konuklarımıza güven vermektir. Ayrıca odamızın yönettiği www.visitmanavgatside.com internet sitemizden isteyen herkes bu mektup ve videoları indirerek misafirlerine, müşterine iletebilecekler ve sosyal medya hesaplarından paylaşabileceklerdir.Ayrıca bu video ve e-iletileri Manavgatlılar, üyelerimiz ve tüm iş insanlarının ve esnafların dostlarına arkadaşlarına, müşterilerine whatsap üzerinden ya da mail olarak göndermelerini rica ediyoruz. Videoları ve e-iletileri hem yurt içi hem de yurt dışında yaygınlaştırmalıyız. Bunun yaygınlaştırması için değerli basın mensuplarından da destek beklemekteyiz"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA