19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

MASTOB: MANAVGAT TURİZMDE EN BÜYÜK DESTİNASYON

MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut: Türkiye’ye gelen turistin yüzde15'i Antalya'ya gelenin yüzde 40'ı Manavgat'ta konaklıyor.

MASTOB: Manavgat turizmde en büyük destinasyon

13 Nisan 2020 Pazartesi 22:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Manavgat Side Turizm ve Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, 250 bin yatak kapasiteli Manavgat-Side destinasyonunun Türkiye'nin olduğu gibi dünyanında ''en büyük turizm destinasyonu olduğunu söyledi.
Yatak kapasitesi büyüklüğü bakımından ülkeye gelen turistin yüzde 15'ni Antalya'ya gelen turistinde yüzde 40'nın Manavgat'ta konakladığını belirten MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat 'ın tek T'si olduğunu onunda '' turizm '' olduğunu söyledi.

cengiz-haydar-barut-.jpgBarut, ''Manavgat denilince akla gelen tek şey turizmdir. Elbette tarımda önemli ama;turizm olmazsa tarımdan da bahsedemeyiz. üretilen tarım ürünleri de otellerde tüketiliyor. Turizm olmazsa tarımdan da bahsedemeyiz. Manavgat'ın başat sektörü turizmdir. '' dedi.

cengiz-haydar-barut--001.jpgKONGRE TURİZMİNDEN YILLIK 2 MİLYAR DOLAR KAYBIMIZ VAR

Manavgat'ta her yıl ortalama 8-10 bin yatak artışının olduğuna dikkat çeken Barut, Manavgat'ın elindeki zenginlikleri yeterince değerlendirmediği için her turizmden 2 milyar dolar kaybının olduğunu kaydetti. barut şunları kaydetti:İlk baştan itibaren söyledim. cengiz-haydar-barut--002.jpg

Oymapınar'ın alternatif turizm bölgesi olamayacağını Acilen Manavgat'ta kışın konaklama tesislerinin açık kalması için spor ve kongre turizmine öncelik verilmeli. Turizm bölgemizde 6 ayla sınırlı olduğu için sezon bitince konaklama tesislerindeki turizm çalışanlarının yüzde 60'ı işsiz kalıyor. Tesislerin 6 ay gibi uzun süreli kapalı olmasına bağlı Manavgat yıllık 2 milyar dolarlık kaybı var. Turizmi yılın 12 ayına yaymak için kongre ve spor turizmine öncelik vermeliyiz. Antalya turizmininde de yatak kapasitesi ve potansiyeli bakımından lokomotifi Manavgat'tır.'''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA