20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

MARMARİS'TE HALK TV EKİBİNE CANLI YAYINDA SALDIRI

Gazeteci Murat Ağırel olay anının görüntülerini paylaşarak, "Halk tv yayınını bastılar. Yayın ekibine saldırıyorlar" dedi.

Marmaris'te Halk TV ekibine canlı yayında saldırı

06 Ağustos 2021 Cuma 01:22

MARMARİS - Marmaris'te Halk TV ekibine, yayın esnasında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Gazeteci Murat Ağırel olay anının görüntülerini paylaşarak, "Halk tv yayınını bastılar. Yayın ekibine saldırıyorlar" dedi.

Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça Programı canlı yayında konukları Muğla Millet Vekili Burak Erbay,Hukukçu Salim Şen, Gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel’in bulunduğu canlı yayın programında bir grup saldırıda bulundu.

marmariste-halk-tv-ekibine.png

halktv-marmaris.jpg

Grup, Halk Tv'nin yayınına müdahalede bulunmak isterken gazeteci Murat Ağırel de saldırı anının görüntülerini paylaştı.
Saldırganların, 'yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz' dediğini aktaran Ağırel,"Halk tv yayınını bastılar. Yayın ekibine saldırıyorlar" paylaşımında bulundu.
Ağırel, saldırının ardından devam eden programda, "Buradaki insanlar bu tehditlere karşı boyun eğecek insanlar değil. Yarın da buradayız. Biz kamu kaynaklarının nasıl yağmalandığını anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.​
Gazeteci Barış Yarkadaş da konuyla ilgili Twitter hesabından, "Halk TV'nin Marmaris - İçmeler'de yaptığı canlı yayın, bir grup çete tarafından basıldı. Yayını engellemeye çalışan güruh, provokasyon yaratarak halkın bilgi edinme hakkını engellemek istedi. Bu saldırıyı organize edenleri ve engellemeyenleri kınıyorum. Boyun eğmeyeceğiz" paylaşımında bulundu.
Yaşananların ardından yayında konuşan Ağırel, gruptan bir kişinin de yayına katılabileceğini söylediklerini aktardı ve "Ama art niyet olduğunu şurada gördük biz: Bir kişi 'Canlı yayına devam ederseniz, yine aynı şekilde yayın yaparsanız ve söylediklerinizin doğru olmadığına inanırsak size bu yayını yaptırmayız' dedi. Bu iş fikrini beyan etme değildir, tehdittir" ifadelerini kullandı.
marmariste-halk-tv-ekibine-001.pngöte Öte yandan yayına telefonla katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç yayına telefonla bağlanarak saldırıyı kınadı muhatapların yakalanması için İçişleri Bakanı Süleyman soyluya çağrıda bulundu. Yapılan çağrıva saldırı dan yarım saat sonra saldırıda bulunan 5 kişinin gözaltına alındığını Genel başkan yardımcısı Ali Öztunç bildirdi.

Yayına telefonla katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Ben Marmaris Kaymakamı ile görüştüm. Kaymakam beyin haberi yoktu, sonrasında bu şahısların araçlarının plakasının tespit edildiğini ve gereğinin yapılması talimatını verdiğini bana ifade etti" diye konuştu. 
Daha sonra yeni bir görüşme yaptığını aktaran Öztunç, "Kaymakam beyi aradım. Şahsın yakalandığını söyledi bana" dedi. Gökmen Karadağ'ın "Sertan Yüce'nin mi?" sorusuna Öztunç, şu yanıtı verdi:
"Onun yakalandığı söyledi. 'Sertan Yüce isimli şahıs alındı' dedi. 'Başka kim var?' diye sordum kendisine, o bilgiyi almadığını sadece verilen ismin alındığını, bilgi vereceğini söyledi. 'Diğerleri de alınır' dedi bana." 
İlerleyen dakikalarda bir görüşme daha yaptıklarını dile getiren Öztunç, "Kaymakam bey şimdi yine aradı, 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İçinde soda şişesiyle saldıran şahsında olduğunu söyledi" dedi.
Ardından programın olduğu yere gelen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay programa katılarak Muğla ve Marmaris adına bir utanç olduğunu ve herkesten özür diledi.

halk-tv-saldiri.png

OLAY

Gazeteci İsmail Saymaz'ın konuştuğu sırada yayının yapıldığı yere gelen kişiler, “Biz konuşmak istiyoruz” diyerek yayını böldü. Bunun üzerine sunucu Gökmen Karadağ, “Bir araya girelim, hayır biz konuşacağız ama böyle bir sürprizi canlı yayında karşılayamayız” diyerek yayına ara verdi.

Aranın ardından konuşan Karadağ, “Burada resmen bir yayın basıldı ve suç unsuru var burada. Hakikatten olağanüstü bir durum yaşandı. Buraya bir anda 5-6 kişi geldi, canlı yayında olmamıza rağmen yanıma kadar geldiler. Araya gittik, 20 saniyelik bir ara olacaktı. Kendilerine sordum, iletmek istediğiniz nedir, ben ileteyim dedim. İsmini sordum Sertan Yüce dedi. Bunu defalarca yaptık Halk TV yayınlarında. Buradaki kişiler konuşuyorsa biz neden konuşmayalım dediler. Canlı yayının böyle bir şey olmadığını anlattık. Buradaki kişiler hazırlandı, uzmanlıklarına göre davet edildi” dedi.

"Yayına katılmalarının mümkün olmadığı söyledik. Ve burada giderek gerginleşen bir ortam oldu” diyen Karadağ, “Açıkçası yayın yapmamız engellendi, bu çok açık. Biz sadece 20 saniyelik bir reklam için araya gitmiştik. Çok daha uzun bir kesinti gerçekleşti. Yayın yapmamız engellendi ve burada gergin anlar yaşandı. Fiziki müdahaleye doğru varan anlar yaşandı” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Halk TV'nin açık alanda yapılan canlı yayınına izinsiz katılmak isterken arbedeye neden olan ve konuklara saldırdıkları ileri sürülen isimler, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındılar.



-sertan-yuce-mehmet-agar.jpg
Halk TV’yi canlı yayında basan, Ağar’ın elinden plaket alan saldırgan Sertan Yüce kimdir?

SALDIRGAN SERTAN YÜCE KİM?

Halk TV’yi canlı yayında basan, Ağar’ın elinden plaket alan saldırgan Sertan Yüce kimdir? Halk TV'ye canlı yayında baskın yapan grubun lideri olan Sertan Yüce'nin Marmaris'te yaşadığı ve ilçede iş dünyasının yakından tanıdığı kaydedildi.

Halk Tv’nin Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler’de yapılan özel canlı yayınına yapılan baskını organize ettiği iddia edilen ve beraberindeki 5-6 kişi ile birlikte gözaltına alınan Sertan Yüce’nin AKP ile iltisaklı olduğu iddia edildi.

Canlı yayına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris Kaymakamı’nın kendisini arayarak saldırgan Sertan Yüce’nin gözaltına alındığını söylediğini duyurdu.

Sertan Yüce kimdir ve birlikte hareket ettiği grupla birlikte Halk TV’ye neden baskın düzenledi soruları sosyal medyanın en çok konuştuğu konuların başında geldi.

Sertan Yüce’nin Marmaris’te yaşadığı ve ilçede iş dünyasının yakından tanıdığı kaydedildi. Aynı zamanda Marmaris Ticaret Odası Başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü belirtilen Sertan Yüce kendi Facebook hesabında kendi siyasi geçmişi hakkında şunları yazdı:

“1997 18 yaşında Anavatan Partisinde İlk siyaset hayatıma başlangıç, sonrasında Belediye Başkanımız İsmet Karadinç ile Genel Başkanımız Sn.Mehmet Ağar liderliğinde Dyp çatısında birleşmeyle Marmaris ve Muğla İl Gençlik Kolları Başkanlıklarım ve 2002 yılında Marmarisspor’da verilen ilk resmî görev. Memleketimize ve insanlara hizmet etmek her daim şiarımız oldu çok şükür.”

MERT KALOĞLU KİMDİR?

Mert Kaloğlu adı da Marmaris’te Halk TV tarafından açık alanda yapılan canlı yayında yaşanan arbededen sonra gözaltına alınan isimler arasında geçiyor. Kaloğlu’nun tam olarak kim olduğu ve ne iş yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA