23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

MARMARİS ORMAN YANGINI SEMİNERİ

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, "Orman Koruma ve Yangınlarla Mücadele" semineri Marmaris'te yapılıyor

Marmaris orman yangını semineri

19 Şubat 2008 Salı 18:00

MUĞLA -Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, "Orman Koruma ve Yangınlarla Mücadele" semineri Marmaris'te yapılıyor. Dört gün sürecek olan, Orman Koruma ve Yangınlarla Mücadele Daire Başkanı Nurettin Doğan'ın yönetimindeki seminere 27 Orman bölge müdür yardımcısı, koruma şube müdürleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı işletme müdürleri katılıyor. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin, seminere perşembe günü dahil olacağı belirtildi.

Grand Azur Otel'deki seminerin ilk günü. Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci ve Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'ın yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı. Aydın, "Küreselleşen dünyada hızla gelişen teknolojiye ayak uyduramayan toplumların ve teşkilatların yaşama şansı yok. Orman teşkilatı olarak son yıllarda bu değişimi iyi takip ediyoruz. Ormancılık geniş bir kavram. Özellikle sahil kesimlerinde çıkan en ufak bir yangında Türkiye ayağa kalkıyor. Bu sebeple yangınlarla mücadeleye çok büyük önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

 



Daire Başkanı Doğan ise genel müdürlüğün yangınlarla mücadelede yeniden yapılanması konusunda beş yıldır uğraştığını belirterek, "Orman yangınlarına karşı daha hızlı müdahale ve daha etkili mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda taşra teşkilatlarımızın daha faal hale getirilmesini savunuyorum. Yükü ve yoğunluğu Ankara'nın üzerinden alacağız. İşi yerinde yapanlara daha fazla yetki ve inisiyatif vereceğiz. Teknolojiyi ve iletişim araçlarını yangınlarla mücadelede en etkili şekilde kullanacağız. Bu seminerde, 2008 yangın sezonu öncesi yapılacak her şeyi konuşacağız." dedi.

 



Seminer, 22 Şubat Cuma günü sona erecek. Orman koruma konusunda yeni mevzuat, yangınlarla mücadelede kullanılacak iletişim araçları ve bu konuda Bilkent Üniversitesi'yle birlikte yürütülen kameralı takip sistemi hakkında bilgi verilecek.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA