20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE ‘EĞİTİM’ UMMAN’A AÇILIYOR

Marmara Üniversitesi, Umman Sultan Kabus Üniversitesi’nden Dr.Ali Hussain Al-Bulushi başkanlığından gelen 40 öğrenci ve 4 öğretim üyesini ağırladı.

Marmara Üniversitesi’nde ‘eğitim’ Umman’a açılıyor

08 Ağustos 2022 Pazartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Pandemi döneminde dijital teknolojinin çalışma ortamına getirdiği kolaylığı değerlendiren ve dünyanın bir çok ülkesinin üniversiteleri ile sanal ortamda işbirliği kuran Marmara Üniversitesi, dijital teknolojinin nimetlerinden faydalanarak eğitim sistemini “Sürekli Eğitim Merkezi” tarafından ‘on-line’ eğitimle yurtdışına açtı. Bir çok ülkenin eğitim kurumları işbirliği kuran Marmara Üniversitesi, son olarak Umman Sultan Kabus Üniversitesi ile çalışmalar başlattı.

marmara,-umman-005.jpg-009.jpg.jpg
marmara,-umman-001.jpgmarmara,-umman-002.jpgUmman Sultan Kabus Üniversitesi’nden Toplum Hizmeti ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr.Ali Hussain Al-Bulushi “Marmara Üniversitesi ile işbirliği içinde gençlerimiz için ortaklaşa yeni projeler geliştireceğiz” dedi.

marmara,-umman.jpgSürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Talat İnan, pandemi döneminin dijital teknolojiye geçişte fırsat yarattığını belirterek “Pandemi bizi zorladı, ama bazı kolaylıklarda getirdi. Uzaktan eğitim sistemine kolayca uyum sağlamamızın önünü açtı” dedi.

marmara,-umman-003.jpgmarmara,-umman-004.jpg

TÜRKİYE VE MARMARA ÜNİVERSİTESİ TANITILDI
Marmara Üniversitesi’nde Ummanlı öğrencilere öğretim üyelerinden Ömer Elbeyli, ziyaretle ilgili kısa bir bilgi verdi. Daha sonra söz alan Uluslararası Ofis görevlisi Çiğdem Yavuz, barkovizyon eşliğinde Marmara Üniversitesi’nin tanıtımını yaptı.

marmara,-umman-005.jpg

Öğretim üyelerinden İsmail Araz, Türkiye’nin geçmişini anlatarak Ummanlı öğrencileri bilgilendirdi. Toplantı sırasında Ummanlı öğrencilere içinde Marmara Üniversitesi tanıtımı bulunan özel hediyeler verildi. Programın sonunda öğretim üyeleri birbirlerine üniversiteleri tanıtan admağanlar verdi.

marmara,-umman-005.jpg.jpgmarmara,-umman-005.jpg-001.jpgDaha sonra konuk öğrencileri üniversitenin çeşitli birimleri gözderildi. Özellikle Marmara Üniversitesi’nin bilgi hazinesi olan ve araştırmacılara 7/24 açık olan kütüphane gezdirilerek dijital teknolojinin kullanımı hakkında detaylı bilgi verildi.

marmara,-umman-005.jpg-002.jpg

UMMANLI ÖĞRENCİLER MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Umman'dan House of Travel, Türkiye'den Global Connect Travel işbirliğinde Türkiye'ye getirilen Umman Sultan Kabus Üniversitesi’nden Toplum Hizmeti ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr.Ali Hussain Al-Bulushi başkanlığından gelen 40 öğrenci ve 4 öğretim üyesini ağırlayan Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç.Dr. Talat İnan “Umman ile dijital teknolojiyi kullanarak uzaktan eğitim programını başlatıyoruz. Eğitim sonucunda Ummanlı öğrencilere diploma kadar önemli olan Marmara Üniversitesi’nden Sertifalandırma vereceğiz” dedi.

marmara,-umman-005.jpg-003.jpg

TÜRKÇE DIL EĞITIMINE YURTDıŞıNDAN BÜYÜK ILGI VAR
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kurt’un uzaktan eğitime önem verdiğini belirten Doç.Dr. Talat İnan şöyle devam etti: “Pandemi bizi zorladı, ama bazı kolaylıklarda getirdi. Uzaktan eğitim sistemine kolayca uyum sağlamamızın önünü açtı. Katılım sertiikası ve normal sertiika programlarını hayata geçirdik. 60 saat üzeri eğitim alanlara ‘Katılım Sertifikası’ veriyoruz. Bunun altında eğitim alanlara ise ‘Normal’ sertifika veriyoruz. Türkçe başta olmak üzere dil eğitimi veriyoruz. Türkçe dil eğitimine Afrika, Ortadoğu, Türki Devletler’den büyük talep var. İnşallah Umman’da Türkçe’ye aynı ilgiyi gösterir.”

marmara,-umman-005.jpg-004.jpg

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ İLE DİJİTAL İŞBİRLİĞİ
Pandemi döneminde sıkıntı çektik, ama dijital teknolojiyi kullanmamız konusunda bize çok şey öğretti. Dünyanın bir çok ülkesine uzakkan eğitim vermemiz konusuna sıcak bakılıyor. Biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Marmara Üniversitesi’nde 80 bin öğrenci, 4 bin eğitimci, 4 kadar çalışan bulunduğunu anlatan Doç.Dr. Talat İnan, Türkiye’de 235 üniversite sbulunduğunu ve içlerinde Marmara Üniversitesi’nin bulunduğu eğitim kurumlarından 15’inin ‘Araştırma Üniversitesi’ olduğunu ve ulusal, uluslarası üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

marmara,-umman-005.jpg-005.jpg

SÜREKLI EĞITIM MERKEZI KAZANDIRIYOR
Sürekli Eğitim Merkezi’nin üniversitelerin ‘ticarethane’ birimleri olduğunu belirten Doç.Dr. Talat İnan, “Bu birim talep üzerine kamu ve özel sektördeki kuruluşlara eğitim verir, projeler hazırlar, raporlar verir ve kurumlardaki pozisyon değişikliği sınavlarını yürütüyoruz. Güçlü ve güvenilir sınav merkezimiz var. Sıfır problemle çalışıyoruz. Ayrıca kurumların sertifikalarını veriyoruz. Bakanlıklarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu çalışmalardan elde edilen gelirler üniversitenin araştırma geliştirme programlarına destek olur” dedi.

marmara,-umman-005.jpg-012.jpg
marmara,-umman-005.jpg-009.jpg
marmara,-umman-005.jpg-006.jpgmarmara,-umman-005.jpg-007.jpgmarmara,-umman-005.jpg-008.jpg
marmara,-umman-005.jpg-010.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA