22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MARİNA ÜCRETLERİ SANCISI

lker Civelek, marinanın Setur'dan Çelebi'ye geçtikten sonra atma çekme fiyatlarının 4 kat arttığını, usta girişlerinden de 30 Euro ücret alındığını ileri sürdü.

Marina ücretleri sancısı

30 Ocak 2008 Çarşamba 09:20

ANTALYA -Çelebi'nin, Mayıs 2007'de Setur'dan devraldığı marinanın ücretlerini 4 kat artırmasına tekne imalatçıları tepki gösterdi. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi'nin meclis toplantısında Çelebi Marina ile yat imalatçılar arasında fiyat tartışması yaşandı.

Antalya Serbest Bölgesi'nde tekne imalatçılığı yapan İlker Civelek, marinanın Setur'dan Çelebi'ye geçtikten sonra atma çekme fiyatlarının 4 kat arttığını, usta girişlerinden de 30 Euro ücret alındığını ileri sürdü. Yat imalatçılarının daha önceki işletmeci olan Setur'la daha iyi çalıştığını savunan Civelek, "Setur, garanti kapsamındaki teknelerin bakım ve tamiri için giren teknik elemanlardan kapı giriş ücreti almıyordu." dedi.

 

Çelebi Marina Antalya Genel Müdürü Artun Ertem, fiyat artışının yatırımları finanse etmek için yapıldığını savundu. Güney sahillerindeki marina ücretlerinin diğer bölgelere nazaran daha düşük olduğunu ifade eden Ertem, "Bunlardan biri de bizim devraldığımız marinaydı. Büyük kısmı altyapıya olmak üzere 4 milyon Euro'dan fazla yatırım yaptık. Bu yatırımları yapabilmek ve iyi hizmet vermek için belli bir gelirimizin olması gerekiyor. Dolayısıyla fiyatları yeniden revize etmemiz şart oldu." dedi.

 

Fiyat artışına yatçılardan anlayış göstermelerini isteyen Genel Müdür, giriş ücretleriyle ilgili de şunları söyledi: "30 Euro olan kapı giriş ücretinin nedeni, marina içinde teknik servisimiz var. Bunun devam etmesi için kapıyı belli bir şekilde kontrol altına almak durumundayız. Dışarıdan gelen ustalar daha ucuza yaparak haksız rekabet oluşturuyor. Bunu da engellemek zorundayız."

 

Antalya Büyük Liman içindeki yat limanının işletme hakkını 22 yıllığına Ortadoğu Liman İşletmesi'nden aldıklarını hatırlatan Ertem, "Burayı kiralarken deniz turizmine yakışan bir marina işletmeciliğini hedefledik. Bu doğrultuda öncelikli ihtiyaçları tespit ederek yatırımlara başladık. 4 milyon Euro'yu aşan yatırımların önemli bir kısmı altyapıya ayırdık." diye konuştu.

 

Marinanın 400 kw olan elektrik trafosunu da 2 bin 400 kw'ye çıkaracaklarını kaydeden Genel Müdür, mayıs ayı itibariyle dört dörtlük bir marinayı Antalya'nın hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

SON DAKİKA