20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

MANAVGAT'IN KUŞ TÜRLERİ VE ENDEMİK BİTKİ TÜRLERİ SERGİLENİYOR

Sergide Manavgat'ın 11 yıl önce Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) ile Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Erdoğan'ın çalışmaları yer alıyor.

Manavgat'ın kuş türleri ve endemik bitki türleri sergileniyor

27 Nisan 2022 Çarşamba 15:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Belediyesi, Rauf Denktaş Asma Köprü altına açtığı Manavgat Kent Müzesi'nde turizm yöresinde yetişen endemik bitki türleri ile kuş türleri sergisi açtı. Sergide Manavgat'ın 11 yıl önce Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) ile Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Erdoğan'ın çalışmaları yer alıyor.

sergi-001.jpgManavgat'ta car olan kuş türleri arasında Küçük Kumru, Kızıl Akbaba, Karabaşlı Çinte , Kızıl Sırtlı Örümcek Kuşu, Kızıl Şahin,  Yalı Çapkını , Arıkuşu, Arap Bülbülü, Kızılgerdan Tepeli Toygar, Gri Balıkçıl,Florya, Kukumovık,, Karabatak ile İri Başlı Deniz kaplumbağası, Oluklu kertenkele, , Pamfilya Kertenkelesi, Bukalemun, Sultan Kelebeği yer alıyor.

 Endemik bitki türü ile bölgede yetişen çiçek türleri ise şu isimlerden oluşuyor: Kum Papatyaları, Kum Zambağı, Side Canavarı Otu, Çakarca, Pamfilya Ölmezotu, Türk Meyanı ı Pamfilya  .Süseni, Kozalı Kekik, Mor Safran,, Mor Çay, Noktalı Orkide , Yarık Pamuklu Otu ve İri Boynuz Otu yer alıyor. 

'sergi-002.jpg'KÜLTÜRÜMÜZ VE DOĞAL VARLIKLARIMIZI YERELDEN EVRENSELE TAŞIYORUZ''

       Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünyanın her tarafından Kent Müzeleri o şehrim kimliğini, kültürünü ve yaşam biçimi yansıttığını söyledi. Şükrü Sözen,;'' Kurduğumuz Manavgat  Kent Müzesinde bin 200 eser sergileniyor. Kent Müzesi yanına Denizi Müzesi kuracağız. Her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonu çok zengin tarihi ve kültürel zenginliğe sahip. Bu zenginliği kurduğumuz Kent Müzesi ile hem gelecek nesillere kültürümüzü aktarıyor. Hemde  Bölgemize tatile gelen turistlere kültürümüzü tanıtarak yerelden evrensele taşıyoruz. '' dedi.
sergi-003.jpgsergi-004.jpgsergi-005.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA