19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

MANAVGAT'IN HAYATINA DOKUNAN 2 T BULUNUYOR

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Manavgat ülke ekonomisine 5 milyar Euro Döviz girdisi sağlayan özel bir turizm destinasyonu.'' diye konuştu.

Manavgat'ın hayatına dokunan 2 T bulunuyor

04 Mart 2023 Cumartesi 14:53

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat turizm sezonunu 15 Nisan'da açmaya hazırlanıyor. Manavgat turizminin son 35 yıldır birinci sırasını Alman turistler oluşturuyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya'nın alternatif turizmde tek ayrıcalıklı turizm yerini Manavgat olduğunu belirterek “Golf hariç tüm sporların yapıldığı bir destinasyon haline geldik” dedi.

sukru-sozen,-manavgat.jpgsukru-sozen,-manavgat-.jpgBaşkan Şükrü Sözen, ''Manavgat'ın hayatına dokunan 2 T vardır. Buda tarım ve turizm. Manavgat'ta başlıca sektör turizm. Turizm ilçemizde herkesin hayatına dokunan bacasız sanayi. Yıllık 250 beş ve dört beş yıldızlı otellerde misafir ağırlamaya bağlı yıllık ülke ekonomisine 5 milyar Euro Döviz girdisi sağlayan özel bir turizm destinasyonu.'' diye konuştu.

sukru-sozen,-manavgat-001.jpgPandemi öncesi Türkiye turizminin amiral gemisi olan Antalya'ya 16 milyon yabancı ve 11 milyon yerli turist ağırlayan Antalya turist ağırlamada Avrupa'da birinci dünya turizminde onuncu sırada. yer alıyor. Antalya turizmden ülke ekonomisine yıllık 11 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor. Yatak kapasitesi bakımından Antalya'nın da en büyük Turizm Bölgesi olan Manavgat'ta golf hariç,, eko, doğa sporları, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma, sağlık, bisiklet, su sporları, tenis kort, futbol , botanik, rafting, kano, ornito, gastronomi, trekking, Nordic Walking, oryantiring sporları ve kongre turizminin bir arada yapıldığı tek turizm destinasyonu. Manavgat turizmden 52 kalem iş koluna bağlı otellerde 120 bin turizm çalışanı yanı sıra konaklama tesislerine tedarikçi firmalarında çalışan 6 bin tedarikçi firmalarında çalışan eleman istihdam oluyor.

sukru-sozen,-manavgat-002.jpgAntalya turizminin en ayrıcalıklı turizm bölgelerinden biri olan Beşkonak Köprülü Kanyonu 'nda yılda 650 bin yerli ve yabancı turistin rafting ve kano sporuna bağlı ülke ve Antalya ekonomisine kano ve rafting su sporlarından yıllık 19 milyon Euro Döviz girdisi sağlıyor.

Ortasından ırmak geçen Manavgat'ta Oymapınar, Manavgat ve Naras barajlarının yanında kültür, tarih ve arkeoloji turizminin can damarları olan Side, Selge ve Lyrbe( Seleukeia antik kentleri bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA