20 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Antalya26°C

MANAVGAT TROPİKAL MEYVE ÜRETİMİNDE ROL MODEL OLDU

Manavgat tropikal meyveler Avakado, Mango, Muz Pitaya(ejder meyvesi) üretiminden de söz ettiriyor

Manavgat tropikal meyve üretiminde rol model oldu

29 Mayıs 2020 Cuma 06:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA- 300 bin yatak kapasitesiyle yıllık 5 milyon turisti ağırlayan  Antalya'nın Manavgat ilçesi ılıman ve tropikal iklim yapısıyla tropikal meyve üretimi Avakado, Mango, Muz Pitaya(ejder meyvesi) üretiminden de söz ettiriyor. Manavgat örtüaltı tarım ürünleriyle otellerde tüketilen domates, salatalık, kavun ve karpuz ile narenciye ürünlerini de kendisi üretiyor.manavgat-tropikal-meyve.jpeg Manavgat'ta turizmciler, tarımı turizmi besleyen unsur olarak önemli görüyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş,  Ejder meyvesinin Manavgat’ta örtü altına çok uyum sağladığını ve iyi verim verdiğini belirterek birkaç yıl sonra Manavgat muzda olduğunu gibi ejder meyvesinde de iyi sonuçlar alınacağını söyledi.  

manavgat-tropikal-meyve-001.jpeg

Başkan Boztaş, Manavgat’ın Bereket Mahallesinde Bünyamin Güler’e ait Ejder meyvesi (Pitaya) serasını üretimde iyi bir rol model olduğunu söyledi.  
 Ejder meyvesi ve yetiştirilmesi ilgili  bilgil veren Sera sahibi Bünyamin Güler, 5 dönüm kapalı alanda meyveyi yetiştirdiğini belirterek çiftçiye tropikal meyvelerle yüksek kazanç elde etme konusunda rol model olmak amacıyla bu işe girdiğini söyledi. Meyvenin haziran da çiçek açtığını kaydeden Güler, Temmuzdan Aralık ayına kadar meyve alınabildiğini söyledi. Güler, ejder meyvenin ağacının hızlı büyüyen bir meyve olduğunu ve kaktüsgillerden olduğunu kaydetti.  Ejder meyvesinin faydaları ve kullanıldığı alanlardan da bahseden Güler; “ meyve yüksek C vitamini potasyum, mağnezyum ve kalsiyum içerir, yüksek tansiyonu önler, B1 B2 B3 ve demir açısından zengindir,  diyabet 2 hastalarının yiyeceği bir meyvedir, yüksek antioksidan içerir, dondurma, salata, yemek, tatlı yapımında ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır” diye konuştu.

manavgat-tropikal-meyve-002.jpeg

Manavgat turizmde olduğu gibi tarımda da önemli bir şehir
Boztaş, , Ejder meyvesinin örtü altında çok uyum sağladığını iyi verim verdiğini belirterek birkaç yıl sonra Manavgat muzda olduğunu gibi ejder meyvesinde de iyi sonuçlar alınacağını ifade etti.   MATSO Başkanı Boztaş, , Tarımın ekonomik açıdan turizmi besleyen unsur  olabilmesi için farklı alanlara yatırım yapılması gerektiğini belirterek Manavgat’ın turizmde olduğu gibi tarımda da önemli bir şehir olduğunu söyledi.  
manavgat-tropikal-meyve-003.jpeg

Boztaş şunları kaydetti:, "Çok bilinmeyen pitaya, Türkiye’de ejder meyvesi olarak biliniyor. Üreticilerimiz muzdan sonra şimdi de Ejder meyvesine ilgi gösteriyorlar. Ekonomik açından da geleceği olan meyve olarak görülüyor. Her türlü sağlık açısından öneriliyor, faydası olduğu tavsiye ediliyor. Gittikçe de yaygınlaşır diye düşünüyorum. Hem ilçemize hem de bölgemize ciddi ekonomik katkılar sağlayacaktır.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA