20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

MANAVGAT ORMAN YANGINI TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ

Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, 10 gün süren Manavgat yangının tatile gelen turistlerin tatili yarıda bırakıp gitmeye yönelik olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. 

Manavgat orman yangını turizmi olumsuz etkilemedi

06 Ağustos 2021 Cuma 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/ANTALYA
- Antalya Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, 10 gün süren Manavgat yangının tatile gelen turistlerin tatili yarıda bırakıp gitmeye yönelik olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. 
Çelikten, 10 gün süren Manavgat yangınında ormanlık alanlardan yerleşim yerlerine sıçraması ile 100 bin hektar ormanlık alanla  2 bin 800 evin yandığını 38 köyün doğrudan etkilendiğini  söyledi.
 
orman-yangini-turizmi.jpgMehmet Çelikten,'' Yangın çok büyük olunca yangın görüntüleri ve yazılı ve görsel haberleri dünyanın önde gelen gazete, televizyon ve yabancı  haber ajanslarının servis etmesi ile yangının ilk üç gününde başta Almanya'dan ve Avrupa ülkelerinden tatile gelen gurbetçiler tedirgin oldu.

orman-yangini-turizmi-001.jpgRüzgarla yanan ormanların tozunun bazı otellerin havuzuna turistlerin kaldığı odanın balkonuna gelmeye başlayınca ilk  üç gün  yerli ve yabancı turistlerde kısa süreli bir tedirginlik oldu. Tatilini yapan Rus, Alman, Hollanda, Belçikalı turistler ile gurbetçiler '' yangının otele yakın mı diye sorular sordu. Yangının oteller bölgesinde olmadığını söyleyince rahatladılar ve tatillerini yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. İlk günler gurbetçilerin Almanya'daki ve Avrupa ülkelerindeki yakınları akrabaları arayarak  ''Manavgat cayır cayır yanıyor'' siz daha orada niye duruyorsunuz paniğe sürüklemeye bağlı çok az sayıda tatillerini yarıda bırakıp dönenler oldu. '' dedi. 

orman-yangini-turizmi-002.jpg Alman turizm uzmanı Erol Güldal, Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında  Side- Manavgat destinasyonunda 30 yıllık Alman turist ağırlığını Ruslara bıraktığını söyledi. Haziran ve temmuz ayında Side-Manavgat destinasyonunda turist ağırlığını birinci sırada Ruslar, ikinci sırada yerli turist, üçüncü sırada Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, dördüncü  sırada Ukraynalı ve beşinci sırada Polonyalı turistlerin olduğunun altını çizen Erol Güldal, ''Bölgede turizmin hayat bulması için Alman turistlere ihtiyacımız var. 300 bin yataklı Manavgatlı turizmini  Rus, Ukraynalı, Polonyalı , gurbetçiler ile Avrupa ülkelerinde yaşayan Arapların tatile gelmesi ile Alman ve Avrupalı turist açığı kapatılamaz. '' ifadesinde bulundu. 
orman-yangini-turizmi-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA