19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

MANAVGAT KENT MÜZESİ'Nİ 20 BİN YERLİ VE YABANCI TURİST ZİYARET ETTİ

Manavgat Rauf Denktaş Asma Köprüsü Altında bulunan Manavgat Belediyesi Kent Müzesinde değişik zamanlara ait ve günümüze kadar gelen  yaklaşık 5 bin  eşya bulunuyor. 

Manavgat Kent Müzesi'ni 20 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti

12 Ocak 2024 Cuma 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Manavgat Belediyesi'nin kurduğu Kent Müzesi turizm kentinin bin yıllık tarihi ve kültürel yaşam dokusuna ışık tutuyor. Manavgat Rauf Denktaş Asma Köprüsü Altında bulunan Manavgat Belediyesi Kent Müzesinde değişik zamanlara ait ve günümüze kadar gelen  yaklaşık 5 bin  eşya bulunuyor. 

manavgat-kent-muzesi-018.jpg

manavgat-kent-muzesi-019.jpgManavgat Kent Müzesinin engelliler,öğrenci grupları dahil olmak üzere 2023 yılında 20 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kent Müzesinde Pamfilya Dönemi, Anadolu Selçuklu Dönemi, Anadolu Beylikleri Dönemi, Osmanlı Devleti dönemi ile Cumhuriyetin ilk yıllarına ait çok sayıda tarihi vesika ile Yörük ve Türkmen yaşamını anlatan  binin üzerinde otantik eşya bulunuyor. Kent Müzesi'nde en son Osmanlı Devleti Dönemine ait 2'nci Abdülhamid'in Giritli Muhacirler ile Bulgaristan Muhacirlerinin Manavgat'a yerleştirilmesi ile ilgili  fermanı bulunuyor.

manavgat-kent-muzesi-020.jpgYörük ve Türkmen kültürü araştırmacısı Ömer Şahin, her ne kadar Antalya bugün  Türkiye  turizmini bşkenti bir il olsada aslında Yörük Türkmen kültürünün çok güçlü potansiyeli olan şehir olduğunu söyledi.  Yörük kültürü araştırmacısı Ömer Şahin,'' Antalya, Mersin, Aydın, Burdur ve Muğla illerindeki Yörük Türkmen ve Kent müzelerinin yüzde 75'i turizm ile buluşmuş müzeler Bunlarda biri de Manavgat Kent Müzesi. Manavgat Kent Müzesi Buram buram Yörük-Türkmen yaşamından ilmik ilmik Yörük kızı halı dokuması gibi zengin motifleri bulunan zenginliğe sahip. Antalya'da bulunan Yörük müzelerini genelde Avrupa ülkelerinde yüksek lisans yapan ve akademik çalışma yapan  öğrencileri oluşturuyor. ' dedi.    

  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA