05 Ekim 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara14°C
  • Antalya23°C

MALEZYA’NIN 66'NCI BAĞIMSIZLIK GÜNÜ İSTANBUL’DA KUTLANDI

Malezya'nın İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif bin Raja Abdul Kadir'in ev sahipliğinde Malezya’nın 66'ncı Bağımsızlık Günü kutlandı.

Malezya’nın 66'ncı Bağımsızlık Günü İstanbul’da kutlandı

08 Eylül 2023 Cuma 11:00

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYETURIZM
İSTANBUL-
Malezya'nın İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif bin Raja Abdul Kadir'in ev sahipliğinde Malezya’nın 66'ncı Bağımsızlık Günü Wyndham Grand Istanbul Levent Hotel’de yabancı misyon, işadamları, bürokratlar ve çeşitli kuruluşların temsilcilerin katıldığı törenle kutlandı. Malezya İstanbul Turizm Ofisi Müdürü Norlizah Yahaj ekibiyle birlikte konuklarla ilgilendi.

malezya,-bagimsizlik-gunu.jpgYabancı misyon temsilcileri Malezya'nın milli gününe katıldılar

malezya,-bagimsizlik-gunu-001.jpgMalezya İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif bin Raja Abdul Kadir

Resepsiyonda konuşma yapan Raja Abdul Kadir, Malezya'nın 31 Ağustos 1957'de İngiltere'den bağımsızlığını kazandığını belirterek, "Bu tarih; Malay, Hint, Çin toplumlarının ayırım gözetmeden Malezyalıların el ele vererek kendi milletlerini kurduğu tarihtir" dedi.

MALEZYA MADANI

Raja Abdul Kadir konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Avrupalı ve Asyalı güçler tarafından yıllarca sömürülen Federal Malay Devletleri sonunda özgürlüğüne kavuştu.Bu eyaletler daha sonra fedarasyon kurarak Borneo’dan iki eyaletin daha federasyona katılmasının yolunu açtılar. Sabah ve Sarawak ile birlikte 1963 yılında Malezya adında bir ulus kuruldu.
Bu yıl Malezya Milli Günü’nü Başbakanımız Enver İbrahim’in yönetiminde “Malezya Madani: Birlik Taahhüdü Umudu Gerçekleştirir” temasıyla kutluyoruz. Gerçekten Malezya’nın bağımsızlığı tüm ırklar içindir. Tarih geleceğimizin aynasıdır.

malezya,-bagimsizlik-gunu-002.jpg

MALEZYA-TÜRKIYE OSMANLI İLE BAŞLADI


Malezya Konosolosluğu İstanbul’da üç sene önce açıldı. Bununla birlikte ilişkilerimiz konsolosluğun genç yaşının daha ötesindedir.  Önümüzdeki yıl Malezya-Türkiye ilişkilerinin 60’ıncı yılını kutlayacağız.  Ancak ikili ilişkiler tarihi Osmanlı İmparatorluğu döneminde 16’cı yüzyılda başladı.
Türkiye Malezya’nın bölgedeki en büyük ticari ortağıdır.  Siyasi ilişkilerimiz en üst düzeydedir. Stratejik ortaklık ilişkilerimizi yükseltip geçen yıl Malezya-Türkiye Serbest Ticaret Antlaşması STA’yı imzaladık.”
Malezya'nın kuruluşundan bu yana güçlü bir ekonomi ve ulusal kimlik oluşturduğunu söyleyen Raja Abdul Kadir, "Malezya'nın Türkiye ile diplomatik ilişkileri 1964'te kuruldu. O tarihten bu yana iki Müslüman ülkenin ilişkileri gelişti ve olgunlaştı. Artık Malezyalı öğrenciler Türk eğitim sisteminde yerlerini alabiliyor” dedi.
 
malezya,-bagimsizlik-gunu-005.jpgmalezya,-bagimsizlik-gunu-006.jpg

MALEZYA LEZZETLERİ SUNULDU

Bağımsızlık günü resepsiyonunda geleneksel Malezya yemekleri ve içecekleri sunuldu. Silat adı verilen geleneksel Malay dövüş sanatı, kümtürel dans gösterileri yapıldı. THY’nin Malezya’dan özel getirdiği ünlü tasarımcı Tom Abang Saufi’nin milli hazine olan Malezya Batik’ten oluşan defilesi sunuldu.

 malezya,-bagimsizlik-gunu-003.jpgDaha sonra Malezya'nın bağımsızlığının anısına hazırlanan pasta kesildi.

malezya,-bagimsizlik-gunu-004.jpg
malezya,-bagimsizlik-gunu-007.jpgEmiratas Türkiye Satış Müdürü Deniz Sümerpalazoğlu, Malezya Turizm Ofisi'nden Çağrı Sağlık ve Özkan Altıntaş

malezya,-bagimsizlik-gunu-008.jpgTurizm Malezya İstanbul Ofisi'nden Çağrı Sağlık, Turizm Fabrikası Turizm'den Tülay Özkan Uzun ve Özkan Altıntaş

malezya,-bagimsizlik-gunu-009.jpgmalezya,-bagimsizlik-gunu-010.jpgmalezya,-bagimsizlik-gunu-011.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA