05 Ekim 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

MAHKEME, İBRADI'DA SEDİR ORMANI MERMER OCAĞI İZNİNİ İPTAL ETTİ

İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti.

Mahkeme, İbradı'da Sedir ormanı mermer ocağı iznini iptal etti

13 Eylül 2020 Pazar 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA- İbradı İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Belediye mermer ocaklarına karşı davayı kazandı

UNESCO tarafından dünyanın çok önemli 9 alanından biri olarak belirlenen İbradı Ormanları içinde bulunan maden ocakları yargıya taşınmıştı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekleniyor.

mahkeme,-ibradida-sedir-ormani-.jpgBaşkan Serkan Küçükkuru “İbradılılar olarak dünyanın korunması gereken 9 bölgesinden biri olan İbradı bölgesinde geriye dönülmez doğa tahribatı yaratacak, sularımızı kullanılmaz hale getirecek maden ocağı inşaatına izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonucu Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. En yakın zamanda aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

mahkeme,-ibradida-sedir-ormani--003.jpg
mahkeme,-ibradida-sedir-ormani--002.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA