23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

MAĞARA KİLİSE ST.PİERRE'DE NOEL

İlk mağara kilise olan Saint Pierre'de bir araya gelen Antakyalı Katolik Hıristiyanlar, çocuklar tarafından sahnelenen Hz. İsa'nın doğumunu izledi.

Mağara kilise St.Pierre'de noel

25 Aralık 2007 Salı 10:20

HATAY -Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Hıristiyanlar, Hazreti İsa'nın doğum günü 24 Aralık'ta Noel kutlamalarını ayinler ile gerçekleştirdi.

İlk mağara kilise olan Saint Pierre'de bir araya gelen Antakyalı Katolik Hıristiyanlar, çocuklar tarafından sahnelenen Hz. İsa'nın doğumunu izledi. Ardından çocuk korosu tarafından seslendirilen ilahilere eşlik edildi. Anadolu Katolik Kilisesi episkopsu Mgr. Luigi Padovese tarafından yönetilen ayinde dualar eden Hıristiyanların Noel kutlaması bir buçuk saat sürdü.

 



Anadolu Katolik Kilisesi episkopsu Mgr. Luigi Padovese, yaklaşık 50 kişinin katıldığı ayinde yaptığı duada, "Barışın yalnızca insanların çabaları ile gelmez. Barışın gelmesi için Allaha dua etmeliyiz. Bu gün kutladığımız Noel'in Türkiye'ye ve Dünyaya barış getirmesini diliyoruz." dedi.

 

Hıristiyanların ilk kilisesi olma özeliği taşıyan Saint Pierre'de Noel'i böyle bir mekanda kutlamalardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Katolik Betül Candaş, önümüzdeki yıllarda da Noel'i aynı mekanda kutlama dileğinde bulundu.

 

SON DAKİKA